CTP spune că Tăriceanu este hoitarul politicii româneşti

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) reacţionează dur după ce Călin Popescu Tăriceanu a cerut anularea stării de urgenţă, solicitând ca românii să se poată întoarce la muncă. El l-a catalogat pe Tăriceanu drept „hoitar al politicii româneşti”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Acest hoitar al politicii româneşti, încearcă să tragă ceva şi din situaţia asta în care 318 romani sunt morţi. Hoitarul încearcă să smulgă şi de aici o bucată, debitând chestiile astea pentru oameni înspăimântaţi, cu discernământ redus, oameni săraci.

Debitează astfel de chestii. Ce a fost la Cluj a fost în neregulă, însă dacă ăştia s-au mişcat fără control trebuie să lăsăm pe toată lumea să meargă la muncă, să suspendăm stare de urgenţă?

Ce spune acest Tăriceanu? Să-i oprim pe oamenii care au plecat în Germania să lucreze acolo şi să muncească în România, să umple magazinele cu produse româneşti. Ştiţi cât câştigă un astfel de ‘sparanghelist’? Între 2.000 – 3.000 de euro. Ai să-i dai în România banii aceştia?

Numai un populist ordinar poate să scoată aşa aberaţii, să laşi toţi romanii să năvălească la muncă”, a declarat CTP, la Europa FM.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tariceanu, a cerut suspendarea stării de urgenţă şi întoarcerea românilor la lucru.

„Datele publice, pentru că la altele nu am acces, arată că doar o parte din judeţe sunt cu adevărat focare de infecţie în vreme ce altele au un număr scăzut de bolnavi. Acest lucru poate fi şi rezultatul impotentei autorităţilor de a testa mai mulţi romani (suntem ţară care testează cel mai puţin din lume!!) dar şi efectul unor măsuri pe care autorităţile locale le-au luat sau ale disciplinei oamenilor.

De ce, în numele unei solidarităţi greşit înţelese, să pedepsim toate judeţele la grămadă? De ce nu se poate instaura starea de urgenţă în judeţele unde sunt focare? De ce nu se testează şi izolează judeţele sau localităţile cu probleme în vreme ce locuitorii din celelalte judeţe, luându-şi măsuri de protecţie personală (în speranţa că vom avea suficiente echipamente de protecţie), se pot întoarce la muncă?”, a scris Tăriceanu, duminică, într-un text în care afirmă că va vota împotriva prelungirii stării de urgenţă.

Share