Ctitorul Bisericii din Parcul IOR: “Incidentul, în beneficiul bufonilor din AUR”

Share

După ce superba bisericuţă din lemn, din Parcul IOR, a fost profanată de inşi necunoscuţi, ctitorul acesteia, profesorul de Teologie Sistematică Adrian Niculcea, reacţionează.

Părintele profesor Adrian Niculcea, ctitorul Bisericii de lemn maramureșene, cu hramul Pogorârea Sfântului Duh, din Parcul IOR, afirmă că vandalizarea bisericii este “în beneficiul bufonilor din AUR”.

„Acesta este un incident izolat, datorat unui țăcănit, și nu o problema serioasă, care să merite ‘solidarizare mai mare în jurul Bisericii’. Ar fi bine ca Patriarhia să-și tempereze declarațiile, pentru că întreaga ‘afacere’ are un singur beneficiar: AUR”, afirmă Niculcea.

„Ce problemă cu ‘incidentul de la Titan’!? M-au solicitat unii de la Antena 3, alții de la nu știu ce revista Rost (patronată de Claudiu Târziu, copreședinte AUR – n.red.) și le-am dat și lor același răspuns, pe care vi-l dau și d-voastră:

Fiindcă mi-ați solicitat opinia în legătură cu ce s-a întâmplat la Biserica din Titan, vă spun că nu este altceva decât un simplu incident, datorat unui tânăr țăcănit. N-are nici o importantă deosebită. O doamnă a încercat înaintea telefonului d-voastră să dea amploare incidentului, dar am ‘liniștit-o’.

Mi-a scris: ‘Ăsta (actul de vandalism, n.m.) poate deveni, cu ajutorul Domnului, un prilej de solidarizare mai mare în jurul Bisericii!’.

I-am răspuns: ‘Nu, doamnă. Noi, care ne credem oameni deștepți, și mai ales cu scaun la cap, nu mergem pe urmele bufonilor din AUR. Acesta este un incident izolat, datorat unui țăcănit, și nu o problemă serioasă, care să merite „solidarizare mai mare în jurul Bisericii”. Biserica are propriii apărători calificați, n-are nevoie de apărători de operetă.

Adevărata ‘solidarizare’ este venirea la slujbe, plângerea propriilor păcate și rugăciunea pentru ajutor. Creștinul adevărat nu are nevoie să fie și el remarcat de cineva; are nevoie de smerenie și dragoste. Este o regulă căreia trebuie să i se supună și preoții și chiar și episcopii, nu doar laicii.

De remarcat expresia: ‘Cu ajutorul Domnului, (va fi) un prilej de solidarizare mai mare în jurul Bisericii!’. Cu alte cuvinte: bine că ne-a ajutat Dumnezeu să avem acest incident, pentru că altfel nu ne bagă nimeni în seamă și pe noi!!!

Vă mulțumesc.

PS: Ar fi bine ca Patriarhia să-și tempereze declarațiile, pentru că întreaga ‘afacere’ are un singur beneficiar: AUR.

Nu întâmplător, de dimineață, când de abia aflaseră preoții, ne-am trezit … cu liderul AUR, George Simion, în curtea bisericii. Iar Prigoană, femeia aceea cunoscută în media, a declarat că va iniția o mare manifestație antimască, anti lgbt, etc apropo de incidentul de la biserica noastră”, a declarat Adrian Niculcea.

Share