CSOP: Basescu ramane preferatul romanilor (Realitatea TV)

Share

Traian Băsescu rămâne preferatul românilor pentru fotoliul de la Cotroceni. Aşa reiese dintr-un sondaj CSOP. Băsescu ar strânge 35% din voturi, intrand în turul doi.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, ar strânge 19% dintre voturile electoratului, iar liderul liberal, Crin Antonescu, 15%. Sub podium este Gigi Becali, cu 9%, urmat de Sorin Oprescu, cu câte 7%. Hunor Kelemen şi Principele Radu ar fi votaţi de câte 4% dintre cei ce s-ar prezenta la urne.

La un virtual tur de alegeri parlamentare, PD-L şi PSD-PC sunt fruntaşe, cu 31% şi 30% din intenţia de vot. Liberalii ar obţine 17%, iar PRM şi PNG câte 7%. UDMR ar obtine 5%.

Traian Băsescu e pe primul loc şi în topul încrederii în politicieni. Românii spun însă că aceeaşi încredere o acordă şi primarului generalvoteaza pSorin Oprescu: 36%. Premierul Emil Boc e cotat cu 22%, Ion Iliescu cu 19%, Mircea Geoană cu 25%, iar Crin Antonescu cu 24%.

Pe locurile următoare sunt Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu, cu câte 14%, urmati de Principele Radu, cu 10%. 43% dintre cei 923 de intervievati de CSOP spun că merg la vot, 33% declară că probabil nu vor vota, iar 24% sigur nu vor vota. Sondajul a fost realizat între 18 si 22 iulie şi are o eroare de +/-3,2%.

citeste si:
Sondaj Gallup: Traian Basescu conduce in continuare in preferintele electoratului. PSD si PDL- la egalitate cu 31% (HotNews)

Share