CSDR si MediaSind sesizeaza CI si CES privind libertatea presei in Romania

Share

Preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac, împreună cu directorul pentru Relaţii Internaţionale al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Carmen Ionescu, au depus vineri la sediul Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CIS) şi la Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES), din Bruxelles, Petiţia privind Libertatea Presei în România, anunta Agerpres.

FOTO: Mediafax

Referitor la acţiunile derulate în ultimele trei zile de către reprezentanţii celor două organizaţii sindicale, pentru a obţine susţinere în contestarea Art. 6. 2 – Vulnerabilităţi – paragraful 10, din Strategia Naţională de Apărare, în care mass-media este inclusă ca vulnerabilitate, preşedintele FRJ Mediasind a declarat că opinia unanimă a celor cu care a discutat la Bruxelles este că trebuie stopată imediat orice tendinţă de îngrădire a libertăţii presei.

“După sprijinul afirmat în Comisa de Petiţii (PETI) a Parlamentului European de către coordonatorii Grupurilor Europarlamentare, a urmat întâlnirea de la Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ), iar directorii Renate Schroeder şi Marc Gruber au anunţat că în Comitetul Executiv al FEJ, ce va avea loc luna aceasta, vor solicita trimiterea unei Comisii de anchetă în România, în legătură cu atacurile constante ale autorităţilor de stat la adresa libertăţii presei.

Constatările acestei comisii vor fi transmise către Parlamentul European, Comisia Europeană şi ONU, în calitate de raportor oficial la aceste instituţii internaţionale”

, a precizat Godinac. La rândul ei, Carmen Ionescu a spus că sprijinul afirmat de CIS şi CES se alătură eforturilor iniţiate de PETI şi constă, de asemenea, în trimiterea unei comisii speciale anchetă în România şi sesizarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

Share