home ECONOMIE Criza nucleară din Japonia, mai gravă decât s-a crezut

Criza nucleară din Japonia, mai gravă decât s-a crezut

Share

Autorităţile japoneze au dat publicităţii, în această săptămână, informaţii mai îngrijorătoare despre criza nucleară decât a admis anterior Guvernul, vorbind de peste 1.600 de muncitori posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofă.

Ziare-pe-net

Potrivit Washington Times, peste 1.600 de muncitori ar fi putut fi expuşi unor niveluri de radiaţii periculoase, în primele săptămâni după cutremurul de la 11 martie, urmat de un tsunami, care a avariat centrala nucleară Fukushima Daiichi, potrivit unui raport al Guvernului, finalizat în aprilie.

Ministerul Agriculturii a anunţat că cel puţin 2.900 de vite au consumat paie de orez contaminate cu izotopi radioactivi peste limita legal admisă. Astfel, mii de consumatori din întreaga Japonie se întreabă dacă au ingerat particule care cauzează cancer.

Autorităţile au postat pe Internet hărţi cu urme ale unor emanaţii de cesiu şi iod radioactiv, provenind de la un “nor nuclear”, care s-a aflat, la 15 martie, deasupra zonei Tokyo, locuită de aproximativ 40 de milioane de persoane… tot pe Mediafax

Share