home MASS MEDIA, POLITICA Cristoiu s-ar retrage din presă

Cristoiu s-ar retrage din presă

Share

Cristoiu s-ar retrage din presă

Cristoiu ar intenţiona să se retragă din cariera jurnalistică, după ce Mediafax a dat ştirea că ar fonda, împreună cu Vlad Pufu, o reţea regională de posturi de televiziune.

Comportamentul lui Ion Cristoiu este greu de înţeles sau aproape imposibil de cuprins logic. Vom încerca să-l descriem din trei surse, apoi ne vom spune punctul de vedere.

Iată faptele.

Ştiri pe surse anunţa încă de ieri că Ion Cristoiu suflă și în iaurt de frica binomului SRI – DNA: Nu știu nimic! E greu de înţeles de ce s-ar teme Cristoiu de binomul SRI – DNA dacă se află că îşi face televiziune.

Se pare că se teme, dar explicaţiile sale nu sunt foarte coerente şi au legătură cu logica formală aberantă a Elenei Udrea: în România, dacă îţi faci televiziune, vin SRI şi DNA şi te leagă.

Este vorba despre un editorial al lui Ion Cristoiu din EvZ, în care acesta se ocupă de mai multe chestii deodată, cum îi este obiceiul, în perioadele sale de incoerenţă, când nu e un mare jurnalist şi nimeni nu-şi poate explica deloc ce se petrece cu maestrul.

După ce navighează printre miriade de stele, ajungând să vorbească despre hitiţi şi ratându-i pe sumerieni, Ion Cristoiu dă cu parul în Băsescu şi Iohannis deopotrivă, pentru că amândoi au afirmat, în diferite feluri, că 16 noiembrie 2014 a însemnat finalul tranziţiei.

Apoi, la PS, pentru că tot nu veni vorba, simte nevoia să vorbească despre Pufu şi televiziunea sa regională din Buzău, precum şi alte câteva orăşele din zonă – Vrancea şi Brăila. În care el are o participaţie minoritară şi nici nu ştie ce şi cum.

Măi, să fie! Ce l-a apucat pe Cristoiu oare? Realitatea îl citează luându-se de Mediafax, că de ce a titrat Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1) au primit aprobarea CNA de a lansa televiziunea regională Focus TV.

Şi cum trebuia să titreze Mediafax, maestre? “Vlad Pufu (B1) a primit aprobarea CNA să lanseze Focus TV. E şi Cristoiu pe-acolo, dar neagă că are habar”?

Părerea noastră. Ion Cristoiu se teme de ceva, nu ştim ce

Părerea noastră este că, de la un anumit moment, de anul trecut sau acum doi ani, ceva s-a întâmplat şi continuă să se întâmple cu maestrul Cristoiu.

Întâi, a avut la B1 TV o explozie de personalitate subită, afirmând câtre colegii din studio, hodoronc-tronc, că, spre deosebire de el, fac parte din Secta Adoratorilor lui Traian Băsescu.

Apoi, a apărut când la România TV, când la Realitatea TV, la Rareş Bogdan, intrând în coliziune cu sinele său frământat, care criticase puternic jurnalişti şi televiziuni întregi din această familie anterior. Ca să nu mai spunem că înainte a venit la B1 TV de la A3…

Marea voltă stranie a fost după ce Elena Udrea a început să aibă probleme. Cu limbă de zeghe, udricioasa i-a dat brusc lui Cristoiu jurnalul ei (personal, cred că, dacă o sunam pe Udrea şi-i ceream jurnalul, nu mi-l dădea niciodată. Iar dacă totuşi mi-l dădea îl publicam integral, fără să-l împănez cu comentarii personale, ci garnisindu-l cu şapouri proprii şi texte de comentariu distincte). Care numai jurnal nu era, că era scris ulterior, cam din momentul în care aceasta şi-a dat seama că va ajunge pe mâna DNA. În fine…

De atunci, Ion Cristoiu dă porţii mici, mititele din romanul autobiografic al Elenei Udrea, izbindu-se de toţi pereţii atunci când critică procurorii securişti, care fac varză statul de drept şi bagă la tubulatură oamenii nevinovaţi, în timp ce marii corupţi stau acasă, la căldurică, după ce au denunţat ce a vrut să audă minţişoara procurorului rău-intenţionat.

Ceea ce deranjează în toată această poveste nu e nici măcar că Cristoiu s-a transformat, aparent inexplicabil, în goarna Elenei Udrea, ci că din tot acest discurs, o dată cu plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, au dispărut elementele de limbaj referitoare la legătura indisolubilă dintre procurorii DNA, Justiţia independentă, ofiţerii cei buni ai SRI şi statul de drept.

Aşadar: de ce Ion Cristoiu şi-a schimbat total discursul şi de ce se teme acum de procurorii DNA şi de ofiţerii SRI, stâlpi de nădejde ai statului de drept, pe care-i susţinea fervent până de curând?

Rămâneţi pe-aproape! Călătoria continuă! Mai avem multe lucruri interesante de aflat.

Share