Cristina Pocora e viitorul preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Share

CNA intră, cu Cristina Pocora, fost parlamentar liberal, într-o nouă eră, să sperăm mai bună. Pocora a fost un deputat, fost purtător de cuvânt PNL, având o prestaţie decentă în era USL.

Cristina Ancuţa Pocora a fost propusă de către membrii CNA, pentru funcţia de preşedinte. Decizia a fost luată în urma votului secret, într-o ședință desfășurată cu uşile închise, în timpul alegerilor.

“Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care a rămas în urmă. O simțim cu toții, de la membrii Consiliului, la ceilalți angajați ai instituției, la parteneri și societate.

Din păcate, deși există un acord general pentru o reformă structurală, puțini pași au fost făcuți în acest sens, până acum. Monitorizarea se face cu “pixul, pe hârtie”, dosarele de licență stau în teancuri printate.

Suntem încă la nivelul “dosarelor cu șină”. Reacționăm rigid și lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Și de multe ori, prea târziu.

CNA trebuie să se transforme dintr-o instituție încremenită, care doar dă licențe și rezolvă sesizări, într-o instituție dinamică, activă, care are o strategie coerentă, care poate să contribuie la schimbarea în bine a dezbaterii publice, care are o influență benefică în societate”, și-a anunțat candidatura Crisina Pocora, pe Facebook.

Cristina Pocora a fost propusă ca membru în CNA de Administrația Prezidențială, în octombrie 2018. A avut două mandate de deputat PNL de Ialomița, în perioada anilor 2008-2016.

Parlamentul urma să voteze în plen reunit propunerea făcută de membrii CNA.

Share