home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Cristian Tudor Popescu s-a supărat pe Moise Guran, că l-a lăsat cu ochii-n soare

Cristian Tudor Popescu s-a supărat pe Moise Guran, că l-a lăsat cu ochii-n soare

Share

Cristian Tudor Popescu a declarat că este deranjat de faptul că Moise Guran nu l-a anunţat din timp că nu vor mai face împreună emisiune la Europa FM.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu a fost foarte fair play cu Anca Simina şi cu mine, ne-a lăsat cu ochii în soare în mijlocul săptămânii. I-am pus întrebarea luni, a zis că să vedem ce va fi miercuri. Ştia deja. Şi noi am rămas în mijlocul săptămânii fără locul în emisune. Zic şi eu, sunt alea două săptămâni cu preaviz.

Măcar să ne fi anunţat cu două săptămâni înainte, pe noi, colegii lui, asta uşor m-a deranjat, dar nu mult”, a declarat CTP.

Centrul pentru Jurnalism Independent l-a criticat pe Moise Guran, după ce acesta a spus că a lucrat, din toamnă anului 2018, cu USR şi PLUS, fără a renunţa la cariera de jurnalist.

„Principală arma şi protecţie a jurnalistului este credibilitatea lui, credibilitate care se câştigă în ani şi se pierde într-o secundă. În situaţiile în care jurnalistul se bucura de notorietate, acţiunile lui pot afecta întreaga profesie.

Centrul pentru Jurnalism Independent considera că situaţia lui Moise Guran ne aduce încă o dată în momentul în care devine esenţial să discutăm despre standardele şi normele etice ale profesiei”, arată CJI, într-un comunicat.

„Declaraţia lui Moise Guran că a lucrat în paralel ca jurnalist şi consultant politic a stârnit discuţii în spaţiul public în principal datorită notorietăţii acestuia, dar el este departe de a fi un caz singular. Jurnalismul şi activitatea politică sunt două meserii incompatibile.

Jurnalistul îşi informează publicul după ce verifica informaţiile şi se asigura că ele prezintă toate punctele de vedere implicate. Mandatul jurnalistului este interesul public – binele general al cetăţenilor.

Politicianul şi consultantul politic au că principala loialitate partidul pe care îl reprezintă sau care i-a angajat. Mandatul celor implicaţi politic este interesul partidului politic”, arată CJI.

Share