home CORUPTIE, POLITICA Cristian Rizea, fost deputat PSD, urmărit general, găsit în Chişinău

Cristian Rizea, fost deputat PSD, urmărit general, găsit în Chişinău

Share

Cristian Rizea, fostul deputat PSD, condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare, într-un dosar de corupție, fugit din țară, a fost localizat la Chișinău.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Autoritățile române au sesizat autoritățile moldovene și acum așteaptă un răspuns, dat fiind că pe numele lui Rizea a fost emis un mandat de aducere.

Fostul deputat ar avea și cetățenie moldovenească. Cristian Rizea a fost condamnat în martie de Înalta Curte la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a pretins în mod direct, de la omul de afaceri Lucian Colţea, suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale, pe care omul de afaceri le avea la cele două autorităţi.

Share