Cristian Diaconescu: „PMP nu se aliază cu PSD pentru majorități locale”

Share

După isprava PMP Caraş, care s-a aliat cu PSD, la nivel local, preşedintele partidului, Cristian Diaconescu, ia atitudine.

Protocolul de colaborare la nivel județean semnat de șefii filialelor din Caraș-Severin ale PSD, Pro România și PMP l-a iritat pe președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu.

Acesta dă asigurări că partidul său nu se va alia cu PSD, pentru o politică națională de alianțe locale.

Ion Mocioalcă, senator PSD de Caraș-Severin, a mers mai departe: a vorbit despre extinderea protocolului la nivel național, despre susținerea acestei inițiative de către „președinții celor trei partide la nivel național”, dar și despre excluderea de către PMP a oricărei înțelegeri cu PMP și USR-PLUS.

Ion Mocioalcă (senator PSD):

„Cele trei părţi nu vor accepta înțelegeri cu organizații locale sau cu organizația județeană a PNL sau a USR. Cele trei formațiuni de Opoziție își propun înlăturarea din puterea locală, pe cale democratică, a actualului regim PNL-USR, unul considerat a fi clientelar-mafiot, corupt şi ineficient.

Protocolul de față este o inițiativă susținută de președinții celor trei partide la nivel național și devine un model funcțional de alianță care poate fi implementată la nivelul fiecărui județ și, în final, la nivel național”.

Această declarație l-a indignat pe președintele PMP, Cristian Diaconescu. Acesta a precizat pentru Ziaristii.com:

„PMP nu face alianță, acord sau orice altă formă de înțelegere cu PSD, la nivel național, pentru a constitui majorități locale! PSD să ne vorbească despre dosarul «10 august», să aflăm și noi de ce ne-au dat gaze în nas!”.

Cristian Diaconescu anunță și impunerea discipinei de partid, astfel încât conducerea centrală a PMP să nu mai fie pusă în situații delicate, cu costuri politice mari, de către vreo filială județeană.

„Am văzut că mai fac unii de-ai noștri alianțe locale după cum li se pare lor că ar fi bine, dar vom pune capăt acestei practici, care dăunează imaginii și performanțelor electorale ale partidului la nivel național.

De acum înainte, vom trece prin filtrul conducerii naționale toate inițiativele din teritoriu de a constitui alianțe locale. Trebuie să avem o politică unitară, nu să facă fiecare după interesul său conjuctural sau personal”, a spus Cristian Diaconescu.

Share