home CORUPTIE, POLITICA Cristian Diaconescu despre moţiunea de cenzură: PSD ne insultă inteligenţa! VIDEO

Cristian Diaconescu despre moţiunea de cenzură: PSD ne insultă inteligenţa! VIDEO

Share

Există două ipostaze ale PMP. Una este reprezentată de politicianul rasat Cristian Diaconescu, intelectual fin, cealaltă de populistul calp cu aere ntelectualiste Mihail Neamţu.

Peste toate patronează Traian Băsescu.  Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat că moţiunea de cenzură depusă de PSD este un act care efectiv ne insultă inteligenţa.

„Au lăsat un deficit de peste 4%. Dacă dărâmi un guvern, se presupune că vrei să îl conduci. Ce argumente ar avea societatea românească să creadă în ei? Nu-i judecăm cu rea credinţă, ci concret şi aplicat. Dar a înlocui guvernarea se presupune că aduci ceva mai bun.

Nu ştiu cum funcţionează politic un guvern de uniune naţională. Dacă se intra în această logică, practic nu se va mai face politică în România, înainte de alegeri. Efectiv ne insultă inteligenţa”, a declarat Cristian Diaconescu, la Realitatea Plus.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a confirmat luni că rămâne adeptul ideii unui guvern de uniune naţională în cazul în care moţiunea de cenzură a Guvernului va trece de Parlament, dar a amintit că acesta este atributul şefului statului.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă o consecinţă a moţiunii de cenzură ar putea fi un guvern de uniune naţională, Ciolacu a arătat că „atributul desemnării prim-ministrului este al preşedintelui României”.

„Şi repet, eu respect Constituţia, în comparaţie cu alte instituţii şi persoane publice. Aşteptam decizia, dacă moţiunea va trece, decizia preşedintelui. Am fost cu această propunere, dacă vă amintiţi, la preşedintele României, când a fost investit Guvernul Orban 2 şi cred că a greşit preşedintele în acel moment şi nu a pus un guvern de uniune naţională. Lucrurile ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel acum în România şi am fi avut un guvern cu credibilitate”, a afirmat liderul PSD.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului va fi citită joi, de la ora 12,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Potrivit documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mita generalizată”, reprezentanţii Executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

Share