home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Crin Antonescu s-a trezit din somn şi e pentru amnistie şi graţiere

Crin Antonescu s-a trezit din somn şi e pentru amnistie şi graţiere

Share

Crin Antonescu, fost președintele PNL, a afirmat că Guvernul Dăncilă nu va da ordonanța privind amnistia și grațierea. Totuşi, el a afirmat implicit că este pentru aceste iniţiative juridice.

Ca de obicei, aşa cum se observă în clip, în pofida faptului că de-abia s-a trezit din somn, după o partidă sănătoasă de poker, Antonescu rămâne la fel de alambicat, de haotic în exprimare şi verbos.

Crin Antonescu: OUG pe amnistie şi graţiere, o stafie

Ideea principală a spus, în esenţă, că problema nu este o ordonanţă de amnistie şi graţiere, ci faptul că românii cred că aceasta este dată cu dedicaţie. Fostul lider PNL din vremurile USL a fost ambiguu cu intenţie. Mai mult rezultă din cele spuse că e pentru amnistie şi graţiere.

Crin Antonescu a numit ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea “o stafie” care „bântuie nopțile de un an jumătate”.

„A devenit necesar, dar deja ridicol să tot vorbim. Totuși, agenda unei țări, mai ales în momente cu teme reale, nu poate fi făcută mereu de Codrin Ștefănescu, care tot iese și anunță grațiere, amnistii și dreptate până la capăt”, a subliniat fostul președinte PNL.

Crin Antonescu: Chestiunea este tranşată

„Chestiunea este tranșată. Nu am patima uzuală a polemicii din terenul politicii, am fost și sunt la o anumită distanță de firul ierbii în bătălia asta.

Falimentul PSD-ului pe toate fronturile e foarte clar și problema care se pune pentru al 101-lea an al României Mari este ca acest faliment ireversibil pe acest ciclu al PSD să nu devină și falimentul întregii Românii”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă mai contează falimentul țării, atâta timp cât pentru liderii PSD ordonanța este văzută ca o victorie, Antonescu a spus că s-a referit la „un faliment pe toate fronturile, un faliment larg, monumental aproape și nu doar la chestiunea cu ordonanța. Aceasta poate fi dată, eu mă îndoiesc că o vor da”.

Crin Antonescu: Dacă era să o dea, o dădeau de mult

„Logic gândind, dacă aveau determinarea, elementele, resursele să o dea, o dădeau de mult, din prima zi a guvernării, o dădeau de atunci de când au dat OUG 13, pe care și pe aceea au retras-o. Eu nu cred că o vor da”, a mai spus el.

„Strict în legătură cu această eventuală ordonanță, eșecul ei dinainte de a fi dată ține nu de textul ordonanței ci de percepția întregii societăți românești, chiar și a partizanilor firești ai PSD-ului, că ea este cu dedicație. Asta este marea ei problemă, una care în câmp politic nu iartă”, a adăugat fostul președinte al PNL.

Crin Antonescu: România nu se opreşte după ordonanţă

Întrebat dacă e mai important un interes mic decât buna reputație a unei guvernări, el a spus că nu are de unde să știe cum gândesc decidenții reali ai PSD.

„Tot ce pot evalua este că dincolo de această ordonanță, care repet, nu cred să fie dată, dar și dacă e dată, totuși, România nu se oprește acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeți că scapă prin ea, ci problema societății românești este cum așează după foarte multe lucuri contradictorii, discutabile, această domnie a legii, care este expresia clară a sistemului de justiție în România”, a argumentat Antonescu.

Crin Antonescu: S-au făcut abuzuri, exagerări şi contaminări nepermise într-o democraţie

Pe de altă parte, el a spus că „nicio discuție nu e serioasă despre justiție dacă nu vedem că s-au făcut și abuzuri, și exagerări și contaminări nepermise într-o democrație, prin decizii într-o anumită parte a sistemului judiciar”.

Cu toate acestea, Crin Antonescu a spus că „nu ne putem întoarce la perioada de dinainte de 2004, nu putem merge decât înainte spre calea unei justiții sănătoase și independente, și cât mai departe de încăierarea politicienilor în jurul numirii sau revocării procurorilor”.

Citeşte şi
Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca pregateste dezvaluiri despre „centrele de reflectie” care
Deputatul PSD Florin Iordache este pe culmile fericirii dupa ce CCR a decis ca interzicerea
Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai a afirmat că şeful statului Klaus Iohannis este
Rareș Bogdan afirmă că PSD a trimis un măr otrăvit prin intermediul CCR și că
Tudorel Toader a postat pe Facebook, duminică seară, chiar în timp ce zeci de mii
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, poreclit "Mitralieră", propune să se renunţe la legea recursului compensatoriu şi
Statele Unite avertizează România să renunţe la orice discuţii legate de amnistie şi graţiere chiar
Explicația lui Teodor Meleșcanu pe tema amnistiei o revoltă pe o jurnalistă BBC care îl
Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat că PSD şi ALDE vor merge „până
Ion Cristoiu a cerut la Antena 3 ca Guvernul PSD-ALDE să dea ordonanţa de urgenţă
Share