Crin Antonescu crede că eu sunt un imbecil. Aşa e!

Share

IMBECÍL, -Ă s.m. și f., adj. (Om) slab de minte, cu capacități mintale foarte reduse; tâmpit. // adj. Care prezintă imbecilitate. [< fr. imbécile, it. imbecille, cf. lat. imbecillus – slab]. 

Personal, în momentul în care l-am văzut pe Crin Antonescu fugind de la Sectorul 1 să candideze la Sectorul 3, iar de aici să candideze în Teleorman, am înţeles că este un semn că fuge acolo unde posibila fraudă masivă îi maximizează şansele să ajungă din nou să fie protejat de imunitatea parlamentară.

Una peste alta, se poate spune că politicianul (sau ce o fi această creatură tot mai aberantă, care aruncă toxine în politica românească) a fugit la Teleorman, disperat să prindă încă patru ani de imunitate parlamentară.

Iată ce spune ipochimenul acesta despre cei ca mine:

Dacă cineva crede că este îndreptăţit să folosească formula «a fugit din Bucureşti», o poate folosi. Sunt deja imun la revărsarea de ură, de calomnie, de insultă, care îmi este adresată de toată echipa bine hrănită a propagandei băsiste, aşa încât o formulă în plus nu mai contează.

Reamintesc însă faptul că nici preopinenţii nu au reuşit să desemneze un candidat, după diverse încercări, mai mult sau mai puţin hazlii, şi că deci nu acesta este motivul pentru care am optat pentru Teleorman.

Doi, aş vrea să le transmit public imbecililor care insultă în masă toţi cetăţenii din Teleorman, prezentându-i ca pe o masă amorfă de oameni manipulaţi şi fără opţiuni politice, aş vrea să le reamintesc şi să le spun foarte clar că toate alegerile, de orice fel, au dovedit că cetăţenii din Teleorman, ca toţi ceilalţi cetăţeni ai României, au opţiuni politice diverse

De mai multă vreme intenţionam să scriu un articol despre discursul lipsit de sens, oratorie goală de mesaj, practicat de Crin Antonescu. Iată un bun prilej, pe care un imbecil ca mine nu îl va rata, după ce şi-a pus pe website lozinca de care este mândru:

WEBSITE EDITAT DE UN IMBECIL

Îi invit pe confraţii care gândesc, ca şi mine, că Crin Antonescu a fugit la Teleorman ca să prindă cu degeţelele de la piciorul stâng trenul spre Senat, să se autodemaşte ca imbecili.

Să analizăm nonsensurile afirmate de Crin Antonescu. Numeşte “revărsare de ură, calomnie şi insultă” adresată lui faptul că unii spun că a fugit din Bucureşti. Sincer, nu pricep. Dacă spun despre cineva că a fugit de undeva, înseamnă că îl urăsc?

ură (DexOnline) – s.f. Sentiment puternic, nestăpânit, de dușmănie față de cineva sau de ceva. – Din urî (derivat regresiv).

Dacă afirm, când el a trecut prin trei potenţiale colegii electorale (în Sectorul 1, Sectorul 3 şi în Teleorman), ajungând pe frumosul mal al Dunării, că a fugit de Capitală, aceasta se numeşte calomnie şi insultă?

calomnie – Art. 206. Calomnia – Afirmarea sau imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoana la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară, ori disprețului public, se pedepsește cu amendă de la 250 lei la 13.000 lei.

Este expus la vreo sancţiune penală Crin Antonescu pentru că şi-a schimbat ex-abrupto colegiul în care candidează? Nu. Poate primi vreo sancţiune administrativă sau disciplinară? Nici vorbă! Este expus politicianul dispreţului public? Din contră. Faptul că e realist, ştie ce şi cât poate şi se duce acolo unde încă mai poate fi ales e o dovadă de pragmatism politic.

Ba chiar de dragoste faţă de teleormăneni. Aş putea să detaliez şi pe insultă, dar m-am plictisit, aşa că am dat numai linkul. Propagandă băsistă? Cine crede că eu fac o asemenea chestie, îl invit să citească aici, ori aici, ori poate aici, ori aici şi exemplele pot continua. E dreptul meu să am păreri de tot felul, chiar dacă unii mă consideră imbecil.

Iar dacă unii anume acum mă consideră imbecil, sunt mândru de acest lucru şi îl fac banner, aşa cum în aprilie-mai 1990 umblam cu o insignă în piept pe care scria, negru pe galben, că sunt golan.

nota: Totuşi, domnu’ Crin, care e motivul pentru care aţi optat pentru Teleorman? Că nu ne-aţi spus.

Share