Uciderea lui Osama a nascut “Marea Martirului”

Share

Unul dintre cei mai importanti intelectuali musulmani din Marea Britanie a declarat ca locul in care cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare este deja denumit “Marea Martirului” de catre extremisti, relateaza Daily Mail.

foto: DeCeNews

Oficialii din Statele Unite au decis ca trupul liderului terorist sa fie scufundat in nordul Marii Arabiei, pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

Abdal Hakim Murad, de la Universitatea Cambridge, a afirmat insa ca decizia americanilor ar putea “sa se intoarca impotriva lor”.

Intr-o declaratie facuta la Radio 4, Murad a spus ca a fost “dezamagit” ca bin Laden nu a fost arestat.

HotNews: Oficiali pakistanezi afirma ca Osama bin Laden si apropiatii sai “nu au tras niciun foc de arma” in timpul raidului american

“Aruncandu-l in mare, e posibil ca americanii sa fi creat un fel de loc sfant”. El nu a exclus ca “ca acolo sa se dezvolte ideea de pelerinaj”, adaugand ca “radicalii vor sta pe plaja, contempland virtutile eroului lor mort”.

Murad a afirmat ca una dintre marile realizarii ale Statelor Unite din secolul trecut a fost insistenta presedintelui Harry Truman ca nazistii suspectati de crime de razboi sa fie judecati la Nurnberg. Profesorul e convins insa ca uciderea lui bin Laden indica faptul ca implinirea actului de justitie “a fost negata”.

Teoriile conspirationiste in lumea musulmana si in lume ar putea sa ia avant acum

, a afirmat el. Abdal Hakim Murad… citeste tot pe HotNews

Share