home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Craiu: Intact este condus direct numai de Dan Voiculescu

Craiu: Intact este condus direct numai de Dan Voiculescu

Share

B1 TV, “Sub semnul întrebării“, prin telefon Mihai Craiu, fost partener de afaceri al lui Dan Voiculescu:

“Este un mecanism foarte clar, pe care Voiculescu l-a creat cu mult înainte să vin eu şi l-a menţinut cu mult timp după ce am plecat eu (…). Trustul Intact nu este condus nici de Tucă, nici de Gâdea, nici de Dan Constantin. Trustul este condus de Dan Voiculescu. Îşi strânge toţi oamenii în şedinţe de lucru regulate săptămânale, scoate caieţelul cu teme şi întreabă ce se-ntâmplă.

Dan Voiculescu are un mecanism foarte inteligent de a cultiva şi de a propaga aceste mesaje. Îşi angajează jurnalişti de bună credinţă, jurnalişti bine pregătiţi, oameni de business bine pregătiţi, pe care îi lasă să-şi facă treaba. Atenţie: nu-i ajută, îi lasă să-şi facă treaba.

Ce fac aceşti oameni? Îşi promovează ziare, îşi creează televiziuni, îşi creează branduri folosindu-se de sinergiile pe care le gândesc, după care Dan Voiculescu îşi angajează câte unul, doi trei jurnalişti sau numiţi-i dv. cum vreţi, pe care-i implantează în redacţiile respective şi acolo îşi rezolvă toate interesele.”

“Toţi directorii editoriali ştiu ce se întâmplă”

 

“Toţi directorii editoriali ştiu exact ce se întâmplă în grupul lui Voiculescu. (…) Şi acceptă pentru că-şi iau bonusuri, pentru că-şi iau bani, pentru că-şi fac case, pentru diverse motive. Dan Voiculescu spune foarte clar: în trustul ăasta nu e decât un singur interes – al meu.

Dan şi Camelia Voiculescu sunt autorii morali ai şantajului practicat de Sorin Alexandrescu. Ei sunt aşa-numiţii autori de mână lungă. Dl. Alexandrescu este o biată săgeată, un prost corporatist, umflat foarte mult de toţi oamenii din jurul lui. (…) Domle, nu-l mai numiţi Varanul, ca ne-apucă nervii. Voiculescu e o şopârlă. Şi e o căpuşă. Combinate, ele dau o căpuşopârlă, aşa se numeşte.

O şopârlă, pentru că e un animal fricos şi o căpuşă, pentru că căpuşează toate afacerile pe care le-au făcut alţii. Oancea i-a făcut afacerea Antena 1. L-a concediat când era în concediu, printr-un comunicat. Când s-a întors înapoi i-a făcut Antena 3. Mie la Săptămâna Financiară mi-a făcut acelaşi lucru. (…)”

Un sistem miliţienesc

“Trustul Intact este un sistem închis. Un sistem miliţienesc foarte bine ordonat, cu sisteme compartimentate de informaţie, în care fiecare are acces doar la informaţia care îi este lui necesară. Cei care sunt în Cupolă – directorii editoriali şi oamenii de la masa lui Voiculescu – înţeleg şi au mai multe informaţii. (…)

Vă rog să nu-l subestimaţi pe acest om. Este un om de o inteligenţă remarcabilă, cu probleme de moralitate deosebite, cu hibe de caracter şi cu tare care îl fac de nefrecventat în acest moment.

Camelia Voiculescu nu este nici pe departe o persoană supusă. Este chiar mai rea decât Dan Voiculescu. Ea acceptă această poziţie, pentru că la mijloc este o miză de sute de milioane de euro. Ea aşteaptă frumos la rând să pună mâna pe un pol de putere. E o luptă pentru putere şi în interior, să nu credeţi că e aşa simplu. Ea încearcă să-şi pună oameni-cheie, să controleze trustul. Dar un asemenea trust nu se preia uşor.”

Structură informatică

“În aparatul de lucru al lui Voiculescu sunt numai oameni care provin din diversele structuri militarizate ale statului român. Unii sunt la pensie, alţii s-au retras şi acum lucrează pentru Voiculescu. Acum există un distins domn Mitică, fost agent de contrainformaţii.

La rândul lui, acest aparat este conectat, prin diverse contracte pe care le are Vouculescu, cu diverse firme.BIDEPA, firmă banală de pază. Voiculescu a înfiinţat acolo, pe banii lui, un departament de intelligence. Acest departament supraveghează majoritatea ţintelor pe care le identifică Dan Voiculescu.

Am fost supravegheat o foarte lungă perioadă de timp de această firmă. El le denumeşte aparat contrainformativ. Acum, din câte sunt informat, are camere montate conspirat la intrarea tuturor marilor restaurante din Bucureşti şi fotografiază pe toţi cei care intră şi apoi se fac talk.show-uri şi se discută pe tema asta.”

Share