A INCEPUT Costiniu, Locic şi Căşuneanu reţinuţi

Share

Mai tineti minte, in campania electorala, cum strigau unii pe cele posturi de tembelviziune, clamand legatura dintre Costel Casuneanu si Traian Basescu? Mai tinem minte oare cum afirmau aceiasi politruci rataciti prin presa ca seful statului sta cu telefoanele-n mana si da comenzi politice pentru anchetele DNA?

Cele doua alegatii fara acoperire se bat cap in cap acum: in ce fel era Casuneanu, regele asfalturilor, omul lui Baselu?

Costiniu, Locic şi Căşuneanu au fost reţinuţi

După ce omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore, în dosarul în care este cercetat alături de senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi afaceristul Costel Căşuneanu au primit şi ei aceleaşi ordonanţe de reţinere.

După audieri de peste patru ore, procurorii DNA au emis mandate de reţinere pentru Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu, cercetaţi pentru fapte de corupţie în dosarul Voicu.

În jurul orei 17.15, Căşuneanu şi Costiniu au fost scoşi din sediul DNA, legaţi cu cătuşe unul de altul. Cei doi au fost duşi cu o dubă a poliţiei la arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Cu câteva ore înainte, afaceristul Marius Locic era scos din clădirea DNA în acelaşi mod. Locic nu a făcut niciun fel de declaraţii la ieşire. Mandatul de reţinere al afaceristului expiră mâine, la ora 13.00.

Înţelegere cu Voicu

Senatorul PSD Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic, administrator la SC Locic Imobiliare SRL şi acţionar majoritar la ziarele “Interesul Public” şi “Atac”, suma de 119.000 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi îi va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva lui Locic.

În plus, urma să propună o soluţie de neurmărire penală în dosarul în care acesta era cercetat pentru înşelăciune, se arată în referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Cătălin Voicu.

Pe 30 august 2009, Marius Locic i-ar fi cerut lui Cătălin Voicu să intervină pe lângă poliţiştii ce instrumentau dosarul, pentru a nu dispune împotriva sa măsura preventivă a reţinerii, iar la finalizarea cercetărilor pentru a propune Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti adoptarea unei soluţii favorabile.

Inculpatul Cătălin Voicu a fost de acord şi i-ar fi dat inculpatului Locic Marius asigurări ferme că este singura persoană care îi poate rezolva problema de natură juridică.

Pentru a-l convinge, i-a dezvăluit mai multe coordonate ale acţiunilor sale, atrăgându-i atenţia să manifeste discreţie maximă în legătură cu acestea, deoarece în caz contrar nu vor obţine rezultatul dorit, spun procurorii.

Afaceri în media şi imobiliare

Marius Locic, în vârstă de 38 de ani, are afaceri în domeniul imobiliar şi în media. Averea sa este estimată la 15 milioane de euro. Omul de afaceri are două tipografii şi, prin intermendiul Locic Media, editează publicaţiile Atac, Interesul Public şi Goool Sport.

Stenogramele Voicu-Locic

În stenogramele date publicităţii de HotNews apare şi o discuţie dintre senatorul PSD arestat pentru 30 de zile Cătălin Voicu şi omul de afaceri.

Voicu Cătălin: Eu mâine, o spun cu voce tare, îmi pun fundul în maşină şi mă duc direct, personal, pentru domunul Locic…la Poliţia Capitalei.. ba nu. O să ma duc la IGP şi îi chem la mine, într-un birou la IGP pe cei de la Capitala.

Locic Marius: Mai bine aşa.

Voicu Cătălin: Şi rezolv această problemă. Şi eu vă asigur că nu se va întampla nimic. Dar, nici nu vă spun cu cine vorbesc, pentru ca…

Locic Marius: Nu, nu, nu. Nici nu trebuie.

Voicu Cătălin: …dvs puteţi scăpa, fără să vă spun un nume. Eu vă spun că mă duc la o persoană autorizată, îi chem pe toţi în birou, acolo şi pe ăla şi pe ăla şi pe ăla…situaţia: Domnilor, dacă apreciaţi în viaţa ce am facut şi eu pentru voi cât eram la Palatul Cotroceni, dacă veţi fi azi în viaţă…(….) de câte ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, şi n-am dat drumul la niste….(neinteligibil)…în ce va priveşte, va rog foarte mult, uitaţi-vă de zece ori! Părerea mea, opinia mea…

Locic Marius: Da, da.

Voicu Cătălin: …este că Locic dacă are probleme are numai de natură comercială, nu este un escroc, nu este ţepar, nu e bandit…

Locic Marius: Nu, dar puteţi să spuneţi că l-a ameninţat.

Voicu Cătălin: …nu se justifică arestarea. şi atunci…

Voicu Cătălin: şi atunci eu vă rog, şi luaţi-o ca o rugaminte personală; pentru ca eu, cand în momentu’ o rugăminte de-a mea este refuzată, eu o iau ca pe un afront personal. Să vă uitaţi de zece ori şi dacă voi apreciaţi că asta este un infractor şi nu ştiu ce stăm de vorbă, staţi de vorbă voi şi eu cu încă un prieten. Şi acel prieten o să fie domnul general. (…) Şi eu vă spun că nu se va întampla nimic până la alegeri. Că dacă le spun chestia asta, îi vom băga în dificultate totala. (…)

Locic nu este singurul care a fost azi la DNA.

Căşuneanu şi Costiniu, la DNA

La câteva ore după omul de afaceri Costel Căşuneanu la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sosit şi judecătorul Florin Costiniu. Cei doi sunt audiaţi în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat săptămâna trecută pentru fapte de corupţie.

“Nici dacă scriam 30 de cărţi nu m-aţi fi pozat aşa”, le-a spus judecătorul jurnaliştilor adunaţi în număr mare în faţa sediului DNA.

“Este o procedură judiciară care-şi urmează cursul. Nu ştiu mai mult”, a mai spus magistratul.

Curtea Supremă de Justiţie a dat ieri undă verde pentru arestarea lui Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Florin Costiniu este cercetat de DNA pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Căşuneanu în schimbul intervenţiei pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea favorabilă a unor litigii ale afaceristului privind achiziţiile publice.

Şi Căşuneanu a ajuns azi la DNA, în jurul orei 10.00.

“Nu îmi este teamă”, a spus Căşuneanu înainte să intre în sediul DNA. Căşuneanu a venit însoţit de avocatul.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu este supranumit şi „Regele asfaltului”, datorită nenumăratelor contracte încheiate cu statul pentru reabilitarea unor drumuri.

Share