home POLITICA Cosmaciuc: Ministerul Afacerilor Externe georgian s-a mutat pe blog

Cosmaciuc: Ministerul Afacerilor Externe georgian s-a mutat pe blog

Share

Asa cum se poate constata, situatia de facto este ca, de partea cealalta a Marii Negre, are loc un razboi de cucerire a Georgiei de catre Federatia Rusa.

Lucrurile se desfasoara cu o viteza uluitoare. In momentul in care scriu aceste randuri, presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat ca ofensiva rusa a incetat, in timp ce sursele georgiene declara ca nu este asa si ca trupele ruse ataca Tbilisi.

Daca asa stau lucrurile, nu este nimic iesit din comun, pentru ca Rusia are o tehnica foarte dezvoltata, inca de pe vremea cand era condusa de tari, pentru dezinformare, prin folosirea limbajului dublu diplomatic, a adevarului cu doua capete sau chiar trei, livrat pe nise de mestecatori de minciuni, in functie de interesele de propaganda existente.Calin Cosmaciuc p

Cel mai interesant este ceea ce a descoperit jurnalistul Calin Cosmaciuc. Actiunea agresiva a Rusiei contra Georgiei a fost atat de plenar gandita, ca, in momentul in care Rusia i-a atacat fizic pe gruzini, un alt atac, informatic de data aceasta, a fost pornit de catre hackerii rusi.

De exemplu, site-ul guvernului de la Tbilisi nu mai poate fi accesat. Daca dai, din Google, “Cached”, afli ca ultimul update de continut pe acest site a fost facut pe 30 iulie si este unul care nu are legatura directa cu ceea ce se petrece acum in estul Marii Negre.

Dupa ce a cazut, pentru o perioada de timp, Ministerul Afacerilor Externe georgian si-a deschis pe Blogger o clona a site-ului cazut, una pe care rusii nu o pot ataca informatic, daca nu vor sa intre in conflict cu Google si, implicit, cu americanii.

Situatia devine extrem de interesanta, pentru ca ulterior, probabil rerutat prin niste servere pe care din nou rusii nu le pot ataca din diverse cauze, site-ul Diplomatiei georgiene si-a revenit si functioneaza.

Georgia sub cizma rusa

Ultima stire de pe blogul MAE georgian este:

03:25 (n.n.: ora Georgiei) Russian envoy to the UN Churkin announced in a press conference that Russia will not support the resolution. Georgian envoy Alasania announced that the suggested resolution is acceptable to Georgia.

(Pana cand terminam aceasta postare, blogul MAE georgian isi schimba ultima informatie postata) Ultima stire de pe site-ul MAE georgian este o declaratie a Guvernului Georgiei, fara ora de postare.

Ajungem acum la site-ul Televiziunii Nationale din Georgia, pe care ultima stire este:

Russian aircraft are bombing the villages of Kareli and Kaspi regions at the shida Kartli. Supposedly, a shell has fallen on micro bus.

Stirea este sustinuta cu un scurt material video, pe care am vrut sa-l postez, crezand ca o sa vad ceva avioane bombardand sate gruzine. In loc, este o fata care citeste, nemachiata si destul de stresata, o stire, pentru cateva secunde. Postarea aceasta este de la ora Gruziei 14:53.

Citeşte şi
Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin, a fost prezent sambata alaturi de Marian Oprisan
Ramona Bruynseels, candidata lui Dan Voiculescu la Preşedinţia României, s-a lovit la operaţie, apoi a
Zilele trecute, Rusia a suferit o lovitură fantastic de grea. De la Sitek, un contractor
Ministerul rus al Afacerilor Interne a anunțat despre cercetarea penală a fostului lider PD, Vlad
400 de agenți de securitate privați, care derulează misiuni secrete pentru Rusia, s-au deplasat în
Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că există o legătură strânsă între taxa pe lăcomie, inventată
Jurnalistul Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă într-un articol publicat în Reporter Global, franciza
În apropiere de graniţa cu Ucraina sunt sute de tancuri ruseşti, importante capacităţi ofensive, relevă
Aşa cum am mai informat, Rareş Bogdan nu este singur. Şi nu există numai dezvăluirile
Patru muncitori au fost răniți și unul este de negăsit după ce singurul portavion al
Share