home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: 1.000 de calugari tibetani arestati

CHINA. DREPTURILE OMULUI: 1.000 de calugari tibetani arestati

Share

Autoritatile chineze au arestat peste 1.000 de calugari din cele mai importante manastiri din Tibet, ca masura de securitate luata inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, relateaza The Times in editia electronica, preluat de Epoch Times.

Doar cativa calugari au ramas in cele mai importante trei manastiri din provincie. Multi dintre acestia au disparut, iar locul unde se afla ei este necunoscut.

Oficialii chinezi au mobilizat armata si politia pentru prevenirea oricaror incidente, considerand ca acele comunitati sunt la originea violentelor din martie.

Zeci, poate chiar sute de calugari au fost arestati sau transportati in centre de detentie, pentru a fi anchetati in legatura cu rolul jucat in demonstratiile antiguvernamentale si violentele care au avut loc la 14 martie in Lhasa.

Acest fapt nu justifica insa absenta semnificativa a calugarilor in cele trei manastiri importante din provincie, Drepung, Sera si Ganden, care se afla la periferia orasului Lhasa.tibetan monks arrested p

Inainte de izbucnirea violentelor, cateva sute de calugari traiau, cel mai probabil, in fiecare dintre aceste manastiri. Potrivit unor surse tibetane, peste 1.000 de calugari au fost transferati in mai multe inchisori si centre de detentie, in orasul Golmud si la periferie, in provincia vecina, Qinghai.

Calugarii arestati sunt etnici tibetani, tineri din regiunile invecinate, veniti in Lhasa pentru a studia si a se ruga in cele mai prestigioase centre spirituale din Tibet. Arestarea lor face parte din politica autoritatilor chineze, de a indeparta toti calugarii care nu sunt recunoscuti drept rezidenti in Regiunea Autonoma a Tibetului.

Membrii familiilor calugarilor au declarat ca acestia vor fi inchisi in centrele de detentie de la Golmud pana la incheierea Jocurilor Olimpice. Masura face parte dintr-o campanie a Guvernului chinez, pentru ca Jocurile Olimpice sa nu fie perturbate. “Dupa Jocuri, li s-a spus ca vor fi lasati sa plece, deoarece nu sunt vinovati de infractiuni”, a declarat fratele unui dintre cei arestati.

Citeşte şi
Un nativ maghiar fugit din România şi stabilit în Ungaria, în orăşelul Eger, Zagyva Gyorgy
Un dizident chinez care vorbeste despre Tibet si alte subiecte sensibile a fost inchis pe
Un sistem puternic de pregatire atletica, unii sustin ca uneori brutal, este responsabil pentru succesul
Sandra Izbasa a impresionat azi la proba de sol, cu un exercitiu excelent, care a
Cele 9 romance din echipa de opt rame + carmaci, printre care se afla si
Nationala de handbal a Romaniei a fost invinsa pentru prima data, de cand a intrat
Maratonista Constantina Dita-Tomescu a castigat medalia de aur! Performanţă extraordinară pentru Constantina, care, la 38
Canotoarele române Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au câştigat medalia de aur, cu timpul 7:20.60,
Pentru reporterii si turistii care viziteaza Beijing-ul in perioada jocurilor Olimpice, a fost pus la
Româncele s-au odihnit cu Angola, înaintea marii confruntări cu campioana Europei, Norvegia, programată duminică, de
Share