Contrar multor pareri despre videochat, exista si perioade grele. Iata cum sa le gestionezi!

Share

Videochatul inca este o activitate controversata in tara noastra. Cu toate ca legea a reglementat acest domeniu din 2003, unele persoane inca au pareri despre videochat care nu au nicio legatura cu realitatea. Una dintre aceste pareri despre videochat, impartasita si de unele modele aflate la inceput de drum, este ca activitatea in sine iti va aduce bani foarte multi in fiecare luna.

videochat

Ca in orice alt domeniu bazat pe promovare si pe trafic online, unele perioade pot fi foarte bune din punct de vedere financiar, iar altele pot fi mai slabe. Majoritatea modelelor cu experienta au trecut cel putin o data prin perioade cu castiguri reduse, astfel incat stiu cat de grele pot fi aceste momente.

Indiferent daca lucrezi pe cont propriu sau colaborezi cu un studio, acest domeniu de activitate trebuie vazut ca un business propriu. Atunci cand “pui pe picioare” o afacere, cele mai multe ganduri se duc catre metode de dezvoltare, promovare si imbunatatire.

Astfel, atunci cand esti surprinsa de o perioada slaba aparuta aparent fara motiv, iti poti pierde entuziasmul si chiar optimismul. Tocmai de aceea, mai jos vei gasi cateva recomandari care te pot ajuta sa gestionezi momentele de acest gen.

Accepta perioadele grele

In primul rand, nu trebuie sa dai ascultare acelor pareri despre videochat care spun ca veniturile tale se vor mari de la o luna la alta. Evident, vei vedea o crestere substantiala la inceput, insa, pe termen lung, veniturile pot fluctua.

Niciun domeniu de activitate si niciun business nu este ferit de crize sau perioade slabe, asadar acesta este un risc pe care ti-l asumi inca din prima zi de activitate. Intr-un studio, lunile de vara (perioada concediilor) sau perioadele importante din timpul anului pot fi, cateodata, insotite de un trafic online mai slab.

Diversitatea

Exista pareri despre videochat conform carora aceasta activitate se bazeaza pe rutina. Faci aceleasi lucruri simple in fata camerei si te bucuri de venituri fabuloase. Nu este deloc adevarat. Diversitatea si creativitatea sunt foarte importante in acest domeniu, in special in perioadele grele. Astfel, gandeste-te ce ai putea schimba pentru a oferi membrilor o imagine “fresh”!

Poti alege o culoare aparte a parului sau poti schimba coafura. In plus, ai putea sa maresti eforturile de promovare pe social media pentru a pastra si a intari legatura cu membrii. Aici, creativitatea isi va spune cuvantul. Renunta la clasicul selfie si arata-le admiratorilor tai cine esti cu adevarat! Lasa-i sa-ti descopere pasiunea pentru muzica, filme, dans sau chiar talentul pe care l-ai tinut ascuns!

Pregatirea financiara

Cel mai usor lucru din lume este sa cheltui banii pe care ii ai in cont. In perioadele foarte bune, unele persoane chiar nu pot concepe ca ar putea urma o perioada mai slaba, asadar nu acorda deloc atentie responsabilitatii financiare.

Bineinteles, nu trebuie sa sacrifici cheltuielile importante sau cele care iti asigura un anumit grad de confort, insa ideal ar fi sa economisesti 10 sau 20% din castigurile fiecarei luni. Astfel, atunci cand vei trece printr-o perioada dificila, nu va trebui sa te imprumuti sau sa depinzi de altcineva.

Indiferent de ce auzi sau cate pareri despre videochat par a-ti pune “bete in roate”, important este sa nu renunti la visul tau! Unele modele sunt descurajate chiar de prima perioada slaba prin care trec, in timp ce modelele de top au depasit cu succes mai multe momente complicate.

Share