Contradicție în comportamentul lui Ponta

Share

Evenimentul zilei de ieri este faptul că Victor Ponta a anunţat că a fost externat şi că în maximum 28 de zile poate să se întoarcă în ţară. Aici este o contradicţie.

citeşte şiPonta și-a luat o pauză de DNA de 28 de zile

Iată ce spune Ponta pe contul lui de Facebook (diacriticele le-am pus eu; aşa cum observaţi, Ponta face parte din acea categorie de copii atomici care nu se-ncurcă-n prostii de-astea, cu gramatica limbii române blablabla. Acolo unde trece de la un subiect la altul pune un slash, şi gata):

Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere.

Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente / în maximum 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.

Mâine dimineaţă voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuţie, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioadă (atasez adresa).

Mulţumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean etc.

Este clar că Victor Ponta şi-a făcut timp şi a citit “Contitutuţia“, dar nu e deloc clar de ce nu face “fizioterapie şi tratamente de recuperare” două săptămâni în ţară, în fine, 28 de zile de tot felul de tipuri de feluri de recuperări, ci preferă să se dea în continuare rănit şi să şi le facă în Turcia, numai să nu vină în ţară, pe cât posibil.

Adică, este clar că poate beneficia de asistenţă medicală postoperatorie la fel de bună şi în România şi se poate cărămbăni lejer cu un avion, aşa cum e, mare, bolân, cu lăboaiele lui grase, în halat alb de spital, într-un pat cu rotile, până în România, de unde poate conduce ţara bine-mersi, cum a fost capabil să o facă şi preferatul lui, Traian Băsescu, dintr-o clinică din Viena.

Aşa că, pe bune, de ce preferă să tragă de timp încă 28 de zile şi să nu vină în ţară? Oare ştie că la întoarcerea în ţară va fi pus sub control judiciar şi, chiar dacă i-ar creşte aripioare la lăboaie, ca zeului Hermes, tot n-ar mai putea să fie premier din motive penale?

Ori poate că într-adevăr e un agent care şi-a pierdut omul de legătură şi acum stă în clinica de la turcaleţi, aşteptând ca un alt om de legătură al serviciului său să-l contacteze, deghizat în femeie de serviciu?

Nasoală e uneori viaţa, când te cheamă Victor Ponta. Pentru că, da, acel agent de legătură te poate contacta, dar de unde ştii că nu a fost compromis?

Share