home CORUPTIE, POLITICA Conflict deschis între Dorel Căprar și Marcel Ciolacu

Conflict deschis între Dorel Căprar și Marcel Ciolacu

Share

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis luni ca alegerile pentru conducerea PSD Arad să fie organizate din nou, după ce deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara, a fost ales vineri preşedinte al filialei.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Întrebat dacă a dizolvat conducerea proaspăt aleasă de la PSD Arad, preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a spus că alegerile vor fi organizate din nou de către liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

„I-am explicat colegului meu, Doru Căprar, că este liber să candideze din nou, conform statutului, în litera statutului. Domnul Nistor de la Hunedoara va organiza alegeri cu statutul în mână, cu exact oamenii care au dreptul să voteze în acea conferinţă extraordinară şi cred că lucrurile au intrat într-un făgaş normal. Pe urmă, nu am nicio problemă ca domnul Căprar ca şi delegat la congres să susţină pe cine doreşte dânsul (la preşedinţia PSD – n.r.)”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Dorel Căprar a declarat, la Realitatea Plus, că va ataca în instanță decizia CEx de a fi schimbat din funcția de șef al PSD Arad și că va cere explicații pentru modul în care au fost cheltuiți banii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Căprar a spus că nu poate fi schimbat din funcție decât de colegii săi de la Arad, nu de vreunul dintre liderii partidului de la centru. Deputatul de Arad a mai declarat că dacă a existat un troc PSD-PNL la votul pentru căderea guvernului Orban, atunci acesta va ieși la iveală:

”Cer explicații pentru banii cheltuiți la alegerile prezidențiale. Printre principiile de bază în judo este să nu subapreciezi adversarul, să îl respecți, să fii fair play. Ceea ce nu s-a întâmplat la Arad cu acești presupuși adversari ai mei, iar aceste amânări sunt deservicii duse organizației.

Noi suntem în etapa desemnării candidaților. Aceste lupte puteau fi evitate (…) Voi merge la toate conferințele organizate la Arad. Dacă colegii mei nu mă mai vor, doar ei mă pot demite de acolo, nu Ciolacu, nu Stănescu, nu Fifor, cu manevrele lui.”

Despre răsturnarea de situație privind alegerile anticipate: “Personal, nu-mi este frică de alegerile anticipate dar colegii noștri parlamentari nu sunt încântați de aceste alegeri. Înainte de a intra în linie dreaptă cu moțiunea de cenzură ni s-a spus că votăm să cadă guvernul, dar că vor face în așa fel încât să nu ajungem la anticipate.

Dar eu m-am întrebat retoric pe Facebook, pe cine ajută aceste alegeri? Nu știu dacă sunt necesare pentru PSD, dar mai ales pentru societatea românească, care are nevoie de liniște, de o guvernare sustenabilă, de tot ce înseamnă plus valoare adusă de politicieni.”

A existat un troc între PSD și PNL? “Nu pot să vă spun despre un eventual troc, dar dacă s-au făcut vor ieși la iveală.”

Share