Concluziile Cazului Becali: buzişoare şi nesiguranţă

Share

1. “România nu e un loc sigur”, exact cum spune Gigi Becali. Nu (mai) este un loc sigur pentru infractori, aşa cum era până acum.

Acest lucru încep să-l înţeleagă tot mai mulţi indivizi de teapa lui Becali. Ei se gândesc acum care-ncotro să o şteargă, pentru că nu au clarviziunea şi nici forţa politică a celor care au dat în vara trecută o lovitură de stat eşuată.

Aceștia, văzând ce păţeşte Năstase şi având putere politică şi economică, şi-au propus să confişte România de la statul de drept pentru ei, ca să rămână în libertate şi să nu-şi piardă privilegiile obţinute prin rapt. Lupta aceasta cumplită pentru putere continuă şi acum, numai că este ca în filmul acela de groază cu buzişoare.

Nu ştiţi care film? Cel cu oamenii puternici, musculoşi, care stau pe teren solid, dar nişte buzişoare carnivore, implacabile, încep să le pape degeţelele, lent, inexorabil.

Victimele încep să urle, se zbat, fac ca trenul, ca sirena, ca personajul principal din orice film despre exorcizare, dar finalul este acelaşi: buzişoarele carnivore papă tot.

2. Crin Antonescu i-a dat ţeapă lui Becali. Acesta a rămas acum şi papagal singuratic în Parlament, şi cu banii luaţi de către PNL.

Aceia cu care şi-a cumpărat locul de parlamentar USL, ca să scape de condamnări şi de puşcărie, bulău şi paranghelie. Acum a început să încaseze condamnări. Prima este cu suspendare. A doua probabil va fi cu executare.

Dar mai are încă două, deci poate că va mai vizita trebunalu’ şi de la puşcărie. Apoi, cele două pedepse vor fi contopite într-una singură, cea mai mare. Păi ce creadeai tu, mă Gigi, că dai şpagă cu valiza ca să câştigi campionatul şi nu-ţi vine vremea? Ei bine, o să vezi, îţi vine. Steaua este un brand prea mare ca să-l compromiţi tu.

Iar din puşcărie este greu de crezut că Becali o să-i mai ceară înapoi lui Crin Antonescu banii daţi (pare-se tot ilegal) PNL pentru campania electorală. Aici sunt probabil două părţi complice la o infracţiune. Una sigur ar avea interesul să tacă mâlc. Mai este altul care, la vremea respectivă, va fi deja poate la bulău, ori cu siguranţă liber, dar cu leaţul procurorilor de gât. Vom trăi vremuri interesante.

Asta pentru că poate că Crin i-a spus în toamnă lui Gigi aşa:

Gigi, tu vrei să nu te condamne ăştia. Stai liniştit, venim noi la putere şi vom controla Justiţia şi nu vei fi condamnat. Totul e să cotizezi la noi pentru campanie şi mai şi ajungi senator PNL. Boierie!

Sau poate că nu. Doar că socoteala din campanie nu rimează cu aceea din realitatea românească a anului 2013. Şi ne întoarcem la punctul 1. Cu buzişoare halind degeţele cu tot.

Share