Comuniştii se pregatesc pentru violenţe după alegerile din Rep Moldova (AIM)

Share

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale din Republica Moldova, Federaţia Rusă şi-a radicalizat ofensiva mediatică în spaţiul dintre Prut şi Nistru.

FOTO: VIP Magazin – Petru Bogatu, omul care ne face ordine in debaraua din cap

Editorialiştii ziarelor care apar la Chişinău atenţionează opinia publică asupra unei „agresiuni informaţionale mişeleşti a Rusiei” cu scopul deturnării scorului electoral, scrie siteul Romanian Global News.

În cazul în care propaganda rusească nu va avea efect, editorialiştii moldoveni spun că Moscova are un plan „B” post-electoral pentru Moldova. Publicistul de la „Jurnal de Chişinău”, Petru Bogatu, scrie astăzi că „Rusia a lansat în Moldova un atac propagandistic ucigător care nu se vede cu ochiul liber.

Dezlănţuit prin canalele oficiale ale Kremlinului, prin presa afiliată comuniştilor, dar şi printr-o serie de impostori obscuri, plasaţi cu abilitate în cursa electorală, presingul ruşilor culpabilizează cu dibăcie orice discuţie pe tema NATO sau a integrării europene.

Se induce ideea că doar o revenire la matca imperială de altădată ar putea fi salvatoare pentru Republica Moldova”, scrie Petru Bogatu.

„Războiul psihologic este ca radiaţia. Invizibilă, aceasta calcă totul în picioare, declanşează focul, dezmembrează solidul şi dezintegrează lichidul. Împletind aparenţele cu realitatea, amestecând adevărul cu ficţiunea, operaţiunea rusească de manipulare prin cuvânt are o putere de persuasiune devastatoare, stabilind adesea agenda publică a dezbaterilor electorale. Astfel, partidele prooccidentale sunt silite să se apere, să se cantoneze în defensivă, ceea ce le pune în situaţia deloc favorabilă de a se justifica”

, atenţionează publicistul.

Potrivit lui, obiectivul acestei campanii este nu atât scrutinul parlamentar din 28 noiembrie, cât perioada postelectorală. Cu alte cuvinte, “se pregăteşte terenul pentru ingerinţele diplomatice de după alegeri”. (…)

„După votarea de la 28 noiembrie, indiferent de rezultatul final al alegerilor parlamentare anticipate, ruşii vor pune presiune pe Chişinău. Vor interveni în culise, dar cu tupeul şi brutalitatea care-i caracterizează, pentru a impune cu de-a sila Republicii Moldova o coaliţie de centru-stânga”.

Alţi editorialişti de la Chişinău au sesizat în ultimele zile că Partidul Comuniştilor ar pregăti terenul pentru violenţe după alegeri. Supoziţia lor este alimentată de informaţiile din presa subordonată comuniştilor.

Aceasta încearcă să acrediteze tot mai mult ideea că partidele din AIE nu ar fi sigure de victorie şi că ar pregăti o destabilizare de proporţii a situaţiei politice după alegeri. Constantin Tănase de la ziarul „Timpul”„provocări KGB-iste, cu bătaie lungă”.

În opinia sa, dacă pierde alegerile, PCRM ar putea organiza tulburări şi dezordini în masă, pe care să le pună apoi pe seama partidelor aflate acum la putere – la fel cum a procedat, potrivit lui Tănase, şi la 7 aprilie 2009. scrie că aceste concluzii, emise de ziarele pro-comuniste, sunt

Marţi, în Duma de Stat a Rusiei, a luat cuvântul deputatul comunist rus Kulikov… citeste tot aici

Share