Codul penalilor care vor să pună România la pământ a fost adoptat

Share

Codul penalilor a fost adoptat astăzi de Camera Deputaţilor. Modificările aduse de PSD și ALDE la Codul penal au fost adoptate la limită de Cameră, ca for decizional.

Scorul la vot a fost 167 de voturi ”pentru” (PSD, ALDE), 97 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR, PMP) și 19 ”abțineri (UDMR). Numărul minim necesar pentru adoptarea actului normativ era de 165, iar PSD și ALDE au avut doar 159 de deputați prezenți. Practic, prin abţinere, UDMR a cauţionat adoptarea la limită a ororii.

Codul penalilor, care l-ar salva pe Dragnea de puşcărie

Cel mai important articol modificat de coaliția aflată la guvernare a fost cel care vizează abuzul în serviciu. Este infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD. Partidul a preluat astfel aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției.

Noua formulare a abuzului în serviciu este foarte restrictivă, limitativă şi expicită. Prost să fii să mai faci ce spune legea că e abuz. În rest poţi să faci orice abuz, pentru că nu e inclus în definiţie.

Codul penalilor scapă toţi infractorii mari şi mici de puşcărie

Definiţia nouă stabilește că infracțiunea este doar atunci când un funcționar public fură pentru el sau pentru familie, nu și dacă face acest lucru pentru terți, scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune.

Mai mult, articolul privind abuzul în serviciu ”nu se aplică în cazul elaborării, emiterii și aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”. Deci de-acum cei ce ne conduc pot să facă orice abuz, sunt deasupra legii.

Share