Codruţ Olaru, procuror, membru CSM, rămâne fără titlul de doctor

Share

Procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii CSM, rămâne fără titlul de doctor în Drept. Procurorul şi-a plagiat teza de doctorat.

Decizia a fost luată de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, informează Ştirile TVR.

Olaru și-a susținut public doctoratul în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea lui Tudorel Toader, ulterior ministru al Justiției, în guvernele PSD.

Procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza acestuia este plagiată grosier.

Olaru și-a susținut public doctoratl în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în guvernele PSD.

Înainte de ședința Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menținerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruț Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acțiune deschisă în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației, mai arată PressOne.

El are acum dreptul să conteste administrativ decizia CNATDCU. Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Procurorul a declarat pentru G4Media.ro că a inițiat două acțiuni judecătorești legate de funcționarea Consiliul Național de Atestare a Titlurilor și că nu a primit decizia de retragere a titlului de doctor.

Share