home CORUPTIE, POLITICA Codrin Ştefănescu este anchetat de DIICOT şi DGA

Codrin Ştefănescu este anchetat de DIICOT şi DGA

Share

Codrin Ştefănescu este vizat şi va fi audiat într-un dosar instrumentat de DIICOT. Anchetatorii au descins la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

De asemenea, și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA ridică acum documente de la instituțiile locale și centrale menționate.

Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectați în dosar fiind Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ. Codrin Ștefănescu și Luminița Jivan au fost citați pentru audieri.

Ioan Borduz, primarul localității cărășene Fârliug, a fost adus la audieri.

„Nu știu de ce am fost adus aici. Să schimbe polițiști din funcție poate cel care i-a numit. Dacă despre asta este vorba, într-o anumită perioadă domnul comandat Avram ne-a amenințat, nu am cerut să-l schimbe, am zis doar că nu este normal să se implice”, a spus Ioan Borduz în momentul în care a fost adus la audieri.

Printre cei aduși la audieri de către ofițerii DGA se află și jurnalistul Sergiu Taban, acum angajat al Radio Reșița, studioul teritorial al Societății Române de Radiodifuziune.

Acesta are calitatea de suspect în dosar, și a declarat pentru PressAlert.ro că „nu am făcut altceva decât să scriu despre lucrurile care nu erau în regulă în privința modului în care se comporta șeful poliției, amenințând primari.

La radio m-am reîntors în 2019, pentru că asta a fost pasiunea mea și am făcut cerere să revin. Înainte am lucrat la site-ul Reper24, dar când am obținut acest loc la radio am încheiat orice colaborare acolo.

Deocamdată nu am fost audiat, vom vedea despre ce este vorba”. UPDATE 3 Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a spus că nu știe despre ce este vorba, dar acuză o „vânătoare de pesediști”.

„Am fost citat pentru mâine la o anchetă, a nu știu câta deschisă, vizavi de colegii mei de la PSD Caraș. Știți că mai sunt și la PSD Arad, PSD Timiș. Știu că jumate din conducerea județeană a partidului e chemată la audieri. În citație nu scrie pentru ce ești chemat.

Dosarul este făcut în 2019, decembrie. O să merg și eu cu avocatul, care a sunat acolo, dar nu i s-a spus absolut nimic. O să mă duc și o să vă spun mâine despre ce este vorba.

Asta e una, dar sunt anchete care vizează colegi ai mei din toată țara. Vânătoarea de pesediști a început în forță acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber”, a spus Codrin Ștefănescu într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

Citeşte şi
PSD va primi încă aproape un milion de euro, bani electorali

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să plătească Partidului Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

PSD nu se linişteşte. „Guvernul pune în pericol medicii şi pensionarii”

Senatorul Florian Bodog (PSD) atacă guvernul PNL, susţinând că îi pune în pericol pe medici Read more

Şerban Nicolae spune lucruri trăsnite: “Ne punem profesionalismul la dispoziţia românilor”

Liderii PSD l-au trimis pe senatorul PSD Şerban Nicolae să citească o declaraţie, prin care Read more

PSD îşi asumă meritul pentru robotul ce dezinfectează spitalele

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu se laudă cu faptul că un robot a fost pus Read more

Orlando Teodorovici face direct cu Antena 3 dintr-un restaurant

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici a apărut în direct la Antena 3, chiar dintr-o cârciumă, Read more

Share