home CORUPTIE, POLITICA Ana Birchall despre suspendarea lui Iohannis: “O aiureală şi o prostie!”

Ana Birchall despre suspendarea lui Iohannis: “O aiureală şi o prostie!”

Share

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în guvernul PSD, declară că anunţul senatorului PSD Eugen Orlando Teodorovici privind suspendarea lui Klaus Iohannis este o aiureală şi o prostiei.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Ce aiureală! E de notorietate că Teodorovici are un meci personal cu Cîţu dar de aici şi până la a veni cu aşa idei când abia ai avut alegeri prezidenţiale mi se pare o copilărie, ca să fiu politicoasă în exprimare şi să nu spun că e prostie şi imaturitare politică!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a declarat miercuri că prin desemnarea lui Florin Cîţu că premier preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, iar din acest moment ar putea începe procedura de suspendare a şefului statului.

„Propunerea de prim-ministru pe care a făcut-o preşedintele în această seară este de fapt o batjocură la adresa întregii ţări. Preşedintele Iohannis a arătat cât de sadic poate să fie faţă de această ţară, pentru care ar trebui să îşi dea şi viaţa, pentru că aşa spune jurământul domniei sale în fata naţiunii. (…)

Din punctul meu de vedere, domnul preşedinte astăzi a încălcat, cu bună ştiinţă, Constituţia în spiritul său numind o persoană care nu numai că nu se califica pentru o astfel de funcţie, dar, efectiv, cât a fost în viaţa privată, cât a fost în viaţa oficială de ministru la Finanţe a acţionat strict împotriva interesului acestei ţări.

Dovezile există, sper că acea comisie de anchetă din Parlament care se constituie să arate foarte clar romanilor cum au arătat ultimele două luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia românească.

Domnul Cîţu a crescut deficitul în mod nemeritat, lăsând la o parte veniturile, neincasandu-le cu bună ştiinţă şi crescând foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru că România să aibă un deficit de 4,6%, cu toate că şi cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019”, a declarat Teodorovici.

El a adăugat că preşedintele a nominalizat la funcţia de premier o persoană „care, clar, nu are cum să servească interesului ţării”.

„Din punctul meu de vedere, în acest moment se poate începe procedura de suspendare a preşedintelui, este punctul meu de vedere, personal, nu este punctul de vedere al PSD. Din punctul meu de vedere, o clasă politica normală şi responsabilă ar declanşa imediat o astfel de procedura de suspendare a preşedintelui României.

Nu se poate merge înainte, nu poţi să speri că această tară să crească cu o astfel de abordare, cu termeni precum ‘depesedizarea acestei tari’. Chiar şi Citu, astă-seară la Guvern, a folosit termenul ‘depesedizare a tarii’. Nu poţi să vii cu astfel de instigaţii la ura între oameni, trăim într-o ţară liberă şi suntem liberi să decidem ce opţiuni politice avem”, a subliniat acesta.

Teodorovici a afirmat că a fost încălcată Constituţia şi în momentul în care Ludovic Orban l-a acceptat în Guvern pe Florin Cîţu cu aviz negativ de la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„El este singurul caz din istoria României care a făcut parte din Guvern cu toate că avea aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare reunite de buget-finante. (…) Domnul Cîţu a fost acuzat, probabil că pe bună dreptate, în 2008, de specula făcută pe leu, dânsul a fost dat afară din sistemul bancar, nu are voie să lucreze în sistemul bancar şi iată că şi-a găsit un loc de muncă la Ministerul de Finanţe.

În ultimele trei luni toate acţiunile, declaraţiile sale au fost fără argumente, eu am făcut apel de multe ori să aducă argumente pentru fiecare acuza pe care o face. Nu a adus niciodată un argument foarte clar, public, pentru a susţine declaraţiile sale care ne-au dus la un minim istoric al leului, pieţele pierd masiv, ca urmare a ce se întâmplă la nivel politic”, a menţionat senatorul PSD.

Citeşte şi
Orlando Minte Scurtă vrea să-i dea lovitura de graţie lui Klaus Iohannis

Presedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, supranumit printre cunoscători Orlando Minte Scurtă, a găsit Read more

Adrian Severin: CCR va invalida referendumul pe Justiţie

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD şi fost puşcăriaş, susţine că CCR va invalida referendumul pe Read more

PSD nu s-a oprit din calculat când să-l suspende pe Klaus Iohannis

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat că preşedintele are nevoie de o relansare, dar Read more

Cătălin Rădulescu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis pentru şapte zile

Suspendarea preşedintelui e din nou subiect de discuţie în PSD. Deputatul Cătălin Rădulescu spune că Read more

Liviu Dragnea ar dori schimbarea premierului Viorica Dăncilă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-ar dori să provoace schimbarea Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru. Read more

Debandada PSD. Senatul, condus de Ţuţuianu. Tăriceanu, în concediu

Debandada PSD începe să se vadă cu ochiul liber. În încercările sale disperate de a Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Share