home CORUPTIE, POLITICA Codrin Ştefănescu: “Nu avem ce discuta cu Europa, nu ne lasă Iohannis!”

Codrin Ştefănescu: “Nu avem ce discuta cu Europa, nu ne lasă Iohannis!”

Share

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a remarcat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind vacantarea celor două posturi de ministru – al Transporturilor şi al Dezvoltării Regionale, însă nu a făcut un anunţ cu privire la propunerile avansate de Guvern pentru noii miniştri.

“Domnul Klaus Werner Iohannis a semnat azi două decrete privind vacantarea sau vacanţa unei funcţii de membru al Guvernului prin demisiile celor doi miniştri, adică domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale, şi Lucian Şova, ministrul Transporturilor.

În acelaşi timp, domnul Klaus Werner Iohannis a refuzat să facă un anunţ cu privire la propunerea avansată de Guvern, adică pentru cele două funcţii, respectiv Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi”, a spus Codrin Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu: Iohannis complică situaţia României

Acesta a explicat că, prin faptul că cei doi noi miniştri nu au fost numiţi, situaţia se complică, în contextul preluării de către România a conducerii preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

“Vă mai spun un lucru ca să înţeleagă toată lumea. (…) Fiecare ministru din Guvernul României va prezida în perioada imediat următoare un mic consiliu de miniştri din cadrul Uniunii Europene, pe specificul fiecărui minister. Adică la Transporturi şi la Dezvoltare o să avem… nici un fel de consiliu de miniştri din Europa pentru că nu avem miniştri”, a mai spus secretarul general al social-democraţilor.

Codrin Ştefănescu: Nu există parteneri de dialog

Codrin Ştefănescu a amintit că reprezentanţii celorlalte state membre aşteaptă ca, în cadrul acestor reuniuni, să se discute planuri strategice de cooperare şi dezvoltare, iar în condiţiile date, nu există parteneri de dialog.

“Noi nu avem ce să discutăm cu partenerii noştri din Europa pentru că nu avem miniştri. De ce nu avem miniştri? Pentru că nu vrea domnul Klaus Werner Iohannis să semneze, conform Constituţiei şi conform legii, o nominalizare făcută de prim-ministru şi de Guvernul României.

Ignorând faptul că avem două zone total neacoperite, iar cei din Europa nu vor înţelege lucrul ăsta… O să spună: ‘dom’le, până acum aţi avut, aşa cum erau, interimari, n-aveau drept de semnătură, că tot ce semnau era nul de drept, dar acum nu mai aveţi deloc la Transporturi şi la Dezvoltare. Păi, noi cum ne înţelegem…?”, a spus Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu: Iohannis blochează întreaga ţară

Secretarul general al PSD este de părere că prin gestul său, preşedintele Iohannis blochează nu doar Guvernul, ci întreaga ţară.

“Cam în această situaţie ne-a lansat domnul preşedinte KWI, cu bună ştiinţă. Adică ceea ce face el acum nu mai este de a bloca Guvernul României, el blochează acum o naţiune întreagă”, susţine Ştefănescu.

El a mai precizat că ideea suspendării preşedintelui Iohannis este discutată atât în partid, cât şi în coaliţie, însă până la eventuala sa iniţiere, lucrurile trebuie analizate foarte atent.

Codrin Ştefănescu, ameninţări voalate: “O să luăm o decizie foarte curând”

“O să luăm o decizie foarte curând, ţinând cont de nişte lucruri. Trebuie să ne gândim puţin şi la risc în momentul de faţă, când avem Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ce se întâmplă în caz de suspendare… trebuie să luăm în calcul nişte lucruri pentru toată România, nu numai pentru interesul nostru şi al Guvernului.

Adică, în mod clar, Iohannis joacă acum pentru suspendare, face orice este posibil, încalcă orice lege, încalcă Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale şi se cere pur şi simplu să fie suspendat. (…)

Noi vom trage nişte concluzii în câteva zile şi o să luăm o decizie în sensul ăsta, că nu putem duce la infinit. Dar trebuie să analizăm şi să fim foarte, foarte cumpătaţi, pentru că este interesul tuturor aici”, a adăugat Ştefănescu.

Citeşte şi
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare în care îl anunţă
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că vrea să meargă în locul președintelui Klaus Iohannis, la
Generalul de patru stele Nicolae Ciucă rămâne la comanda Armatei Române, a decis preşedintele Klaus
Coaliţia pentru Dezvoltare a adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi CSAT o scrisoare deschisă. Prin aceasta,
Florin Iordache spunând că șeful statului ar trebui să își ia un carnețel și un
Antena 3 reia în forţă propaganda din timpurile când Traian Băsescu era preşedinte. Cădea o
Jurnaliştii Mircea Marian şi Dan Tăpălagă sunt convinşi că Liviu Dragnea şi PSD vor forţa
Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că până acum
Reclamația premierului Viorica Dăncilă la Curtea Constituțională nu l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să
Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei la Antena 3, a spus, cu referire la declarațiile
Share