home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA “Clubul Găbiţă Anticorupţie” se leapădă de doctorate

“Clubul Găbiţă Anticorupţie” se leapădă de doctorate

Share

Grupul de posesori de doctorate suspecte, coordonate de îndrumătorul de teme de doctorat Gabriel Oprea, supranumit “Găbiţă Anticorupţie“, încearcă să-şi retragă tezele de doctorat aflate în vizorul CNATDCU. Numele acţiunii este “cerere de renunţare benevolă“.

Ce om întreg la minte, care a muncit pe brânci ca să-şi facă teza de doctorat a vieţii lui, renunţă la ea aşa, ca şi cum şi-ar da jos o cămaşă? E clar, cine nu a muncit la ea şi vrea să-şi acopere falsurile, furturile şi turpitudinea.

Marele merit pentru această reuşită şi evoluţie, în numele recâştigării respectabilităţii de către mediul academic din România, îl are jurnalistul Emilia Şercan, care face de mai mult timp dezvăluiri relevante, referitoare la aceste doctorate dubioase, despre care este rezonabil să considerăm (şi se vede cu ochiul liber) că sunt plagiate.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Numele celor ce încearcă acum să-şi retragă doctorate: Bogdan Licu, Neculai Onţanu, Loredana Radu, Adela Popescu (Neagu) şi Mihai Stănişoară.

Şercan explică:

Însă nu este suficient şi nu trebuie să ne mulţumim cu atât. Ministerul Educaţiei are obligaţia de a lua măsuri şi împotriva conducătorilor de doctorate care au girat plagiate, şi împotriva referenţilor care au semnat referate de acceptare a tezelor plagiate şi, nu în ultimul rând, împotriva şcolilor doctorale care au fost reale fabrici de impostură.

Emilia Şercan atrage atenţia că, în ceea ce priveşte aceste doctorate, mai trebuie să fie făcută “o modificare legislativă, astfel ca toate beneficiile obţinute prin impostură să poată fi recuperate sau retrase, fie că vorbim de bani, de gradele de general, de posturile didactice, de calitatea de academician sau de avocat“.

Sper ca ministrul Educaţiei Mircea Dumitru să facă lucrurile acestea, iar premierul Dacian Cioloş să îl susţină. Toate lucrurile astea sunt importante pentru viitorul nostru ca naţiune, pentru că educaţia înseamnă progres.

, atrage atenţia Emilia Şercan.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Citeşte şi
Melania Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea
Noi date interesante apar despre Alexandru Cumpănaşu, care a fost numit candidatul la Preşedinţie care
Senatorul PSD Șerban Nicolae a plagiat mai bine de 10% din lucrarea de doctorat. Este
Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi
Legea de adoptare a OUG privind plagiatele e neconstituţională, a decis CCR. Curtea a admis
Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru
După semnalul anticorupţie şi antiplagiat dat luni de preşedintele Klaus Iohannis, liderul partidului corupţilor PSD,
S-a lovit la degeţel Klaus Iohannis cu ciocănelul anticorupţie. Parcă e Băsescu din vremurile sale
O investigaţie a Asociaţiei IMEDU s- izbit de zidurile dure birocraţiei din ASE, o instituţie
Prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, şi-a făcut teza de doctorat cu Găbiţă Anticorupţie
Share