Clotilde Armand refuză invitația la fabrica de fake news a lui Chirieac

Share

Clotilde Armand, candidatul Alianţei USR – PLUS PNL la Primăria Sectorului 1, anunţă că va refuza invitaţia lui Bogdan Chirieac, de a participa la o dezbatere cu pirmarul sectorului, Daniel Tudorache (PSD).

„În urmă cu 3 săptămâni v-am spus că site-ul lui Bogdan Chirieac a primit prin încredinţare directă, fără licitaţie, două contracte în valoare de 30.000 de euro, de la primarul pesedist al Sectorului 5. În luna aprilie, firma lui Bogdan Chirieac a primit 2.4 milioane de lei de la Primăria Sectorului 4 şi în luna iulie a mai primit 15.000 de euro, tot de la Sectorul 5.

Şi ce să vezi?! Mi-a trimis acum site-ul cu pricina o invitaţie să particip la o ‘dezbatere’ cu primarul bolşevic de la Sectorul 1. Vreau să fie foarte clar: eu nu dau credit fabricii de fake news PSD plătită din banii publici.

Îl invit în stradă pe actualul primar. Îl invit la o plimbare prin Sector să-i arăt ce-a promis şi n-a făcut, îl invit să mergem în locul unde spune el că ”a construit un spital” şi să vedem cum arată”, a scris Armând pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache (PSD), a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că europarlamentarul Clotilde Armand ar fi agent străin. El a negat că Poliţia Locală a urmărit-o în Piaţa Victorie, în februarie 2017. Armand a depus plângere penală la DNA împotriva lui Tudorache.

„E fake news, e campanie electorală. Dacă s-ar fi întâmplat în 2017… în ce an suntem acum? Dacă era o faptă penală putea să facă plângerea într-un timp scurt. Dar să spui după 3 ani jumătate ca a fost urmărită? Interesul ei este să creeze o presiune că este urmărită.

Ar putea să fie urmărită doar de SRI, pentru că ar fi agent străin. Nu poate să o urmărească Poliţia Locală. Instituţiile statului poate să acţioneze.

Cine să o urmărească pe ea în 2017, pierduse alegerile. Nu ştie decât să facă plângeri penale. Bine că nu-şi aduce aminte că acum 100 de ani s-a întâmplat ceva în Sectorul 1.

Singurii abilităţi să o urmărească este doar SRI şi sunt convins că o fac. Toată lumea consideră că este agent străin. Nu am probe, am zis toată lumea, este un zvon”, a declarat agramat Tudorache, la Antena 3.

Clotilde Armând, actual candidat la Primăria Sectorului 1, a fost filata şi fotografiată la protestele #Rezist din 2017 de către angajaţi ai Poliţiei Locale a Sectorului 1. Primar al sectorului este Daniel Tudorache (PSD).

„Este şocant să aflu din presă că am fost urmărită şi filata de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist. În cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a fost înfiinţat prin dispoziţia primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică. Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi pangere la DIICOT. Să faci poliţie politică este interzis prin lege”, anunţa Clotilde Armând.

Publicaţia justnews.ro a dezvăluit un raport întocmit de poliţişti locali din Sectorul 1 privitor la protestul din 22 februarie 2017. Armând a fost urmărită şi fotografiată în timp ce participa la manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei, de către angajaţi, de sex feminin, ai Poliţiei Locale a Sectorului 1. Manifestaţia NU era una care să comporte vreun risc din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, autorul Notei de informare observând de altfel faptul că, la debutul protestului din acea seară, în Piaţa se aflau abia 150 de persoane, iar numărul maxim de protestatari a fost atunci de 400.

La momentul culminant al serii, petrecut în jurul orei 21.00, când la manifestaţie a ajuns şi liderul USR sector 1, Clotilde Armând, în Piaţa Victoriei se aflau circa 400 de oameni. Despre actualul europarlamentar şi fost consilier local al Sectorului 1, dar şi fost şi actual contracandidat la Primărie al edilului în funcţie, Dan Tudorache, autorul Notei de informare observă că şi-a făcut apariţia în Piaţa „ţinând în mâna steagul tricolor al României şi protestând alături de mulţimea prezenta”.

Share