Clotilde Armand: Procurorii au clasat plângerea PSD, privind furtul alegerilor

Share

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că procurorii au clasat plângerea PSD, în care era acuzată că ar fi furat voturi, în timpul alegerilor pierrdute de pesedistul Dan Tudorache.

„Nenorocirile se țin lanț de PSD: Procurorii au început clasarea plângerii PSD (a câta oare?!) prin care m-au acuzat că eu aș fi furat voturi. S-a clasat ancheta în cazul Secției de votare nr. 117, iar concluzia este că nu a fost nici o fraudă electorală, iar eu am fost cea dezavantajată.

‘Observăm totodată că PSD-ul nu a fost dezavantajat la nicio categorie de vot, ci dimpotrivă, la primar de sector a fost dezavantajat […] contracandidatul Armand Clotilde-Marie-Brigitte (USR). De asemenea, nici USR-PLUS (unul dintre principalii competitori) nu a fost avantajat la nicio categorie de vot

Avem, de asemenea, în vedere că reprezentantul PSD în biroul electoral al secției de votare nu a semnalat, la momentul respectiv, că ar fi existat vreo neregulă în procesul de numărare sau vreo inadvertență între rezultatele numărătorii și datele cuprinse în procesele-verbale întocmite (pe care, de altfel, le-a și semnat).’

Iată, oameni buni. Au țipat doi ani că alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost furate, au făcut circ mediatic la televizor, completurile de analiști de la România TV și Antena 3, alimentate cu bani de la PSD, dădeau deja verdictele, dar iată că a venit ziua în care adevărul iese la suprafață”, a subliniat Armand.

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupție, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu derularea unui contract de salubrizare, a informat acum două săptămâni DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine, ori pentru altul, un folos necuvenit față de Daniel Tudorache și trei directori executivi, la data faptei, din Primăria Sectorului 1: Bogdan Pițigoi – Direcția Investiții, Anca-Dorinela Ludu – Direcția Management Economic și Ovidiu Nicolae Fulgeanu – Direcția Juridică și Resurse Umane.

Sub urmărire penală a fost pus și Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost și el director executiv al Direcției Investiții, în cadrul Primăriei Sectorului 1, pentru complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Mai sunt urmăriți penal un director executiv al unei societăți comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, un director operațional al unei societăți comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și înșelăciune, în formă continuată, și un director general adjunct al unei societăți comerciale, pentru înșelăciune în formă continuată.

Procurorii anticorupție notează în ordonanță că, în cursul anului 2012, s-ar fi procedat cu încălcarea legii la ajustarea tarifelor aferente contractului încheiat în anul 2008 de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe rază Sectorului 1 și s-ar fi acceptat la plata facturi cu aceste tarife și ulterior unei decizii executorii a Curții de Conturi, din 2016, care solicitase recuperarea sumelor achitate în plus.

Totodată, anchetatorii arată că, în perioada mai 2017 – 16 septembrie 2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea că adevărată a „împrejurării mincinoase” reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societății de modificare a tarifelor.

„Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obținerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condițiile în care cheltuielile din evidență contabila ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate”, precizează procurorii.

DNA informează că, prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 București în cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea respectivă.

Share