Clotilde Armand: Fostul primar trebuie să dea explicaţii procurorilor

Share

La puţin timp după sentinţa definitivă a instanţei, primarul ales Clotilde Armand, al Sectorului 1, spune lucrurilor pe nume.

Clotilde Armand a anunțat, după ce toate contestațiile PSD împotriva mandatului ei au fost respinse definitiv de judecători, că „acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor, pentru jaful din banii publici, din ultimii patru ani”.

„După o lună de zile de la alegerile locale, câștigate democratic de mine, prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații, depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.

Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor, pentru jaful din banii publici, din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al Primăriei care a girat tunurile PSD, în toți acești ani, o să plătească în fața Justiției.

Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de dezvoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație. Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărița Dvs. Începem treaba!”, a anunțat Armand, pe Facebook.

Tribunalul București a decis validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei, obținut de Clotilde Armand.

„Respinge o parte a apelurilor formulate de o serie de apelanti, ca lipsite de interes. Respinge apelurile declarate de Daniel Tudorache și Tudor Helmut Costea, ca nefondate”, este mînuța sentinței.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă, din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanței a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află și primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Luni, Tribunalul București a analizat cele 125 de contestații, însă a amânat cu o zi pronunțarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susținut de PNL și Alianța USR PLUS, a câștigat cu 40,94% dintre opțiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat și a depus o plângere penală la Secția specială de anchetare a magistraților, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini, cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.

Share