Clotilde Armand anunţă că va planta 50.000 de copaci, în Sectorul 1

Share

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR PLUS), se ţine de promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.

Primăria Sectorului 1 a anunțat de „Vinerea verde” că va planta 50.000 de copaci. Arborii vor fi plantați pe marginea arterelor și lângă stațiile de autobuze.

De asemenea, vor fi treceri de pietoni umbrite natural, mini-păduri urbane și perdele forestiere, la marginea Sectorului 1.

“Avem nevoie de un oraș verde în care nivelul de poluare să fie cât mai mic. Vom plantă 50.000 de copaci care vor îmbunătăți substanțial standardul de viață al comunității locale pentru că fiecare arbore plantat este o investiție în sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”, a declarat primarul Clotilde Armand, conform unui comunicat de presă.

În prima etapă a proiectului, vor fi plantați cu prioritate arbori, în alveolele goale din aliniamentele stradale, și vor fi create perdele de arbori, în zonele de protecție CFR. Deja angajații administrației locale cu atribuții în acest domeniu au început acțiunea de inventariere a alveolelor goale.

Pentru desfăşurarea acestui amplu proiect, Primăria Sectorului 1 va colabora cu Ministerul Culturii, instituția care eliberează avizele pentru plantări de arbori în zonele protejate, precum și cu Adminstratia Lacuri Parcuri și Agrement București și Primăria Municipiului București.

”Am deschis deja pentru cetățeni, la sfârșitul anului trecut, Parcul Elisabeta Rizea, din zona Piaa Presei Libere, și am inaugurat primul sector din promenada verde, o zonă fără mașini și fără poluare.

Îmi doresc ca, la sfârșitul acestui mandat, Sectorul 1 să fie insula verde a Bucureștiului, în care cetățenii să respire un aer curat și în care să aibă la dispoziție infrastructura necesară, pentru a practica transportul durabil”, a mai spus primarul Sectorului 1.

Share