home CORUPTIE, POLITICA Clanul lui Dragnea a cotropit şi sistemele de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea

Clanul lui Dragnea a cotropit şi sistemele de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea

Share

Clanul lui Dragnea a reuşit performanţa să paraziteze până şi sistemele de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea,rezultă dintr-o investigaşie G4Media. Culmea este că recent ministrul Agriculturii, Petre Daea, spunea că Guvernul trebuie să refacă aceste sisteme prăpădite în ultimii 28 de ani.

Clanul lui Dragnea păzeşte apa pentru bostănărie

Ca şi cum cei care le-au prăpădit ar fi de pe o altă planetă. Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. au câștigat două contracte de 8 milioane de euro pentru paza sistemelor de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea.

Șeful instituției care a acordat lucrările a fost director în primăria condusă de Darius Vâlcov, la Slatina. Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria.

Clanul lui Dragnea, via şoferul şi fiul lui Dragnea

Baicu este partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul său, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.

Clanul lui Dragnea este ca o coleopteră care pătrunde peste tot. ANIF este condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Darius Vâlcov era primarul oraşului.

Acum, Vâlcov este consilier al premierului Viorica Dăncilă şi omul de încredere al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Clanul lui Dragnea păzeşte patru ani irigaţiile constănţene

Pe 31 august, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a semnat un acord cadru în valoare de aproape 3,5 milioane de euro cu Europrotect Security din Alexandria pentru paza sistemelor de irigaţii din Constanţa, potrivit anunţurilor de atribuire din SEAP (site-ul guvernamental de achiziţii publice).

Acordul cadru e încheiat pe o perioadă de 4 ani şi înseamnă că, în toată această perioadă, ANIF poate încheia contracte subsecvente pentru a beneficia de serviciile Europrotect, dar nu poate depăşi suma maximă de aproape 3,5 milioane de euro.

În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat deja un contract subsecvent în valoare de 60.000 de euro pentru paza acestor sisteme de irigaţii în luna septembrie.

Bani grei. Clanul lui Dragnea prosperă

Pe 31 iulie, ANIF a semnat un alt acord cadru de aproape 4,5 milioane de euro cu Europrotect Security pentru paza sistemelor de irigaţii din Ialomiţa – Brăila (terasa Călmăţui). Acordul e semnat tot pentru 4 ani. În aceeaşi zi, firma Europrotect a încheiat un contract subsecvent de peste 80.000 de euro pentru paza sistemelor de irigaţii în august.

Lotul 3 din Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii de Irigaţii, cel privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din “amenajarea hidroameliorativă Terasa Ialomiţa Călmăţui” a fost adjudecat de firma Scadt din Slatina. Contactul cu ANIF a fost semnat pe 2 august şi este în valoare de 8 de milioane de euro fără TVA.

Firma Scadt aparţine fostului senator PSD-UNPR de Olt, Ion Toma, şi lui Tudor Popa. Ginerele lui Popa, Gheorghe Aurel Deaconu, a cumpărat în 2016, prin firma Topnef Reciclare, compania Aceti din Slatina, despre care procurorii DNA susţin că a fost controlată de Darius Vâlcov.

Citeşte şi
Fortele Aeriene SUA au dezvoltat un proiect controversat, cu tente stiintifico-fantastice, capabil sa manifeste transformari
Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc în Marea
Preşedintele reales al Curţii Constituţionale, PSD-istul Valer Dorneanu, este într-o căutare febrilă a modalităţilor prin
Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, a declarat, dupa mesajul presedintelui Klaus Iohannis, ca
Dacian Cioloş a fost ales la conducerea grupului Renew Europe (Reînnoim Europa), format în jurul
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
Legea pensiilor a fost respinsă în Senat chiar cu buna-ştiinţă a PSD, ai căror parlamentari
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Președintele cere modificarea de urgență a legislației electorale, astfel încât românii să poată vota anticipat
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, arată într-o analiză publicată pe Facebook că eşecul moţiunii
Share