Cioloş vrea să-şi deschidă birou de europarlamentar în Teleorman

Share

Dacian Cioloș  a afirmat că ar vrea să deschidă un birou de europarlamentar în județul Teleorman, intenționând să vină des în acest județ, potrivit publicației ”Liber în Teleorman”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a invocat expertiza sa în domeniul Agriculturii ca motiv al instalării cabinetului într-o zonă pentru care agricultura are un rol important.

“Eu am venit în Teleorman în primul rând să ascult. Oamenii nu mai cred în promisiuni, dar vin aici să văd ce spune lumea, să stau de vorbă cu oameni care vor să se implice. Pentru că au tot venit oameni către noi. Așa cum au reușit alții în alte părți din țară, așa vor reuși și cei din Teleorman. O să mai vin în Teleorman. Chiar am discutat cu colegii de la PLUS și mi-au solicitat să deschid un birou europarlamentar în Teleorman, o să caut soluția pentru a face acest lucru, ca să pot să vin mai des, să vorbim și de agricultură, pentru că eu în Parlamentul European sunt în Comisia de Agricultură. De asemenea, mă interesează și să stabilim ce mai poate fi făcut aici în afară de agricultură”, a declarat Dacian Cioloș.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins la începutul lunii martie solicitarea deputatului USR Claudiu Năsui de a-și deschide un birou parlamentar în municipiul Turnu Măgurele din județul Teleorman. Năsui susține că motivul este că cei din PSD nu vor alternative în județele pe care le controlează și unde și-au început baronatul local.

”Domnul Dragnea nu vrea să piardă Teleormanul, deși Teleormanul are numai de pierdut. Săptămâna aceasta am primit răspuns la cererea de deschidere a unui birou parlamentar la Teleorman. Răspunsul a fost unul negativ, fără explicații sau dezbatere. Acest lucru s-a întâmplat deși Parlamentul a adoptat o modificare a Regulamentului prin care deputații și senatorii își pot înființa cabinete parlamentare și în alte județe decât cel unde au candidat, în condițiile în care votul la alegerile parlamentare a fost pe listă și nu uninominal. De altfel, domnul Dragnea are 3 astfel de birouri: două la Alexandria și unul la București, deschis la final de 2017. Cererile dumnealui nu au avut impedimente în a fi aprobate de conducerea forului legislativ”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El a precizat că nu este prima oară când o cerere venită din partea USR de a deschide birouri în teritoriu este respinsă fără explicații și fără dezbatere.

”Ceea ce este clar e că cei din Partidul Social Democrat nu vor alternative în județele pe care le controlează și unde și-au început baronatul local. Aceste locații sunt și printre cele mai sărace și mai subdezvoltate din țară, deși liderii lor au inventat programele de dezvoltare locală prin care se sifonează milioane de lei din bani publici. Aceste abuzuri trădează că aparatul de partid se teme de orice dezechilibre ar putea apărea. USR crește și dorința noastră este să fim cât mai prezenți și cât mai reprezentativi pentru toți românii, indiferent de mediul de proveniență sau locație. Astfel de încercări de intimidare nu ne descurajează, ci ne motivează mai mult”, a mai scris Năsui pe Facebook.

Share