Ciolacu zice că e în contact permanent cu autorităţile judeţene din Neamţ. Deci cu acolitul Arsene…

Share

PSD se face de râs din nou. Marcel Ciolacu, preşedintele partidului, este protagonistul unei noi declaraţii jenante.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este „în contact permanent cu autoritățile județene” din Neamț. Președintele CJ Neamț este Ionel Arsene, cel care l-a numit pe politrucul traseist Lucian Micu, în fruntea spitalului.

„În acest moment, prioritar este ca supraviețuitorii tragediei de la Piatra Neamț să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autoritățile județene și știu că s-au găsit soluții pentru că activitatea medicală să continue în siguranță la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar secția ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgență.

Am discutat cu toți colegii mei și am decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală din respect pentru această imensă tragedie. Toți decidenții politici au obligația, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, anunță că una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul județean este că secția ATI a fost mutată heirupist, fără aprobările necesare.

„Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru”, a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie, pentru a mari capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare.

Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminalistii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU.

A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare”, a conchis prefectul.

Share