Călin Popescu Tăriceanu: Orban trebuie să demisioneze acum!

Share

Nici Călin Popescu Tăriceanu, părtaş la decăderea sistemului medical din România, nu stă cuminte şi tăcut, după tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ.

Tăriceanu se grăbește să profite de pe urma tragediei din Neamț și solicită demisia premierului Ludovic Orban.

„Imaginile pe care le-am văzut ieri noapte din spitalul groazei de la Piatra Neamț mă vor urmări mult timp de acum înainte. Paturile făcute scrum, plasticul topit și fiarele contorsionate dau imaginea suferinței prin care au trecut în ultimele minute de viață paciențîi din salonul ATI incendiat!

Nici Orban și nici Tătaru nu au nici o scuză de data asta! Spitalul din Piatra Neamț este acel spital care până acum o săptămână își tria bolnavii în aer liber, în vânt și ploaie, și îi țineau acolo câte 8 sau 10 ore! Asta am văzut cu toții pe toate posturile de televiziune, deci guvernul nu poate spune că nu a știut că ceva era în neregulă la Piatra Neamț!

Foarte cinică conferință de presă de la fața locului a ministrului Tătaru! Nici o vorbă despre cei decedați, nici o vorbă despre rudele care așteptau vești despre cei implicați în incendiu, nici o fărâmă de compasiune pentru decedați și suferinzi! Doar un robot care pune pe repede înainte o placă din care nimeni nu înțelege nimic.

Nu cred că Orban și Tătaru trebuie să prindă votul din 6 decembrie în funcțiile pe care le dețin acum! Plecarea lor ACUM este ultima rază de speranță că mai putem să punem ordine în țară și reîncepe drumul spre normalitate!”, a anunțat Tăriceanu.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, anunță că una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul județean este că secția ATI a fost mutată heirupist, fără aprobările necesare.

„Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresă la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru”, a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare.

Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliştii trebuie să stabilească date concrete, în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de hei-rup, de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare”, a conchis prefectul.

În ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai puțin de opt manageri. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orașului Roman, Micu a devenit manager după ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declarații de avere, Micu are un salariu de bază care începe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat că nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului județean cred că este jurist. Ar trebui să vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager după ce a trecut de la PNL la PSD”, a susținut Arsene, la Antena 3.

Share