Ciolacu ameninţă că ar putea respinge starea de urgenţă în Parlament

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prelungirea stării de urgenţă fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile ”corecte şi necesare” pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o ”inconştientă totală”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Toţi românii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern”, afirmă Ciolacu. Însă nimeni nicăieri în lume nu se ştie cum va evolua pandemia, a remarcat jurnalistul Mircea Marian.

„Care este perspectivă?! Asta aşteaptă oamenii şi mediul de afaceri de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern! Ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi. Dar ce a făcut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de romani care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştientă totală”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi guvernului PNL ca prelungirea stării de urgenţă să fie însoţită obligatoriu de mai multe lucruri: transparentizarea informării, deciziilor şi achiziţiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgenţă, plan de acţiune pe termen scurt şi mediu în domeniul sanitar pentru testarea populaţiei, o condiţie obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă şi reluarea activităţilor economice, măsurile economice şi sociale, pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă şi limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile şi insuficiente), proiectele majore de investiţii pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgenţă pentru a reporni economia, măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgenţă în agricultură pentru limitarea efectelor secetei şi asigurarea necesarului de hrană pentru populaţie.

„PSD înţelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În acelaşi timp însă, cred că toţi romanii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie”, a afirmat Ciolacu.

Jurnalistul Mircea Marian acuza PSD de cinism.

„Dacă PSD, ALDE, Pro România votează împotriva prelungirii stării de urgenţă, înseamnă că statul nu mai are nici un instrument punitiv pentru a impune oamenilor să stea în casă. Şi vă invit să vă gândiţi ce va însemna asta…

PSD cere “o perspectivă clară“. Nu există aşa ceva nicăieri în lume. În Statele Unite, au estimat 1 mai că data pentru relaxarea parţială a măsurilor restrictive. Toată lumea e pe proiectul “văzând şi făcând“. Restricţiile se vor ridica parţial: se deschid unele magazine, poate unii dintre elevi vor putea merge la şcoală, poate…Nu ştim, nimeni nu ştie.

Dar, ar fi interesant ce se va întâmpla dacă PSD et. co decid să nu se mai prelungească starea de urgenţă… Cumplit cinismul PSD, ştiind că se joacă efectiv cu o decizie care ar putea lăsa în urma mii de morţi”, a remarcat Mircea Marian.

Share