Ciocnirea statului de drept cu sistemul ticăloșit. Sfârşitul începutului

Share

Finalul acestui an va însemna pentru România (și poate că și primele trei luni ale anului viitor) cea mai complicată și mai dificilă perioadă de la Revoluția din Decembrie 1989.

Statul de drept va duce acum începutul luptei finale cu sistemul ticăloșit al bolșevicilor postcomuniști, care au parazitat țara în ultimiii 30 de ani.

Dacă în decembrie au loc alegerile parlamentare și PSD este învins, începutul luptei finale se materializează, iar dacă nu, mai așteptăm trei luni sau cine știe cât.

PSD a folosit pandemia de coronavirus, cu cinism, ca pe o oportunitate de a se perpetua în sfera puterii din România. Fără apariția Covid, acum am fi avut cel puțin alegerile locale rezolvate din vară, ori poate chiar și legislativele.

Soarta țării stă astăzi în dexterul lui Klaus Iohannis, al lui Ludovic Orban și al cabinetului PNL de a merge pe muchia subțire disponibilă pentru ajungerea la alegerile legislative în 6 decembrie.

Muchia subțire pe care numai mintea încârligată a unor politicieni patrioți și, simultan, abili o găsește în hățișul legislativ şi procedural în care ne aflăm acum.

Zvârcolindu-se-n chinuri ca la o exorcizare, PSD și vagoanele sale de Poștă ALDE şi Pro România vor face tot ce pot pentru a se agăța de putere și a scoate, din această luptă politicianistă pe care o duc, profit politic.

Iată unul dintre ultimele exemple de politicianism feroce, de impostură şi turpiditate extremă la PSD, prin exponentul scos acum în faţă, numit Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, a afirmat că şeful statului şi “Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control”, iar “la 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”.

La începutul acestei veri, am afirmat că PSD şi vagoanele sale de Poştă vor folosi cele mai abjecte metode disponibile pentru a mări numărul de infectaţi cu coronavirus, astfel încât valul al doilea de Covid-19 din toamnă să fie cât mai amplu.

Tot atunci, afirmam că, la acel moment, propaganda PSD va rostogoli verbul (în coliziune cu propaganda anterioară) că Klaus Iohannis şi Cabinetul Orban ar fi gestionat defectuos pandemia de coronavirus şi trebuie înlăturaţi de la putere.

Reamintesc că, la acel moment, aceiaşi politicieni, care acum plâng pe umărul românilor infectaţi din cauza “incompetenţilor Klaus Iohannis şi Ludovic Orban” – pe care îi fac albie de porci, de la cel mai înalt nivel politic, negau existenţa Covid, refuzau să poarte mască, o scoteau ostentativ înainte să vorbească de la microfonul Parlamentului sau în conferinţe şi briefinguri de presă şi numeau masca de protecţie botniţă, vorbeau despre aceia care sunt obligaţi să stea în casă, fiind contacţi ai unor infectaţi, ca fiind deţinuţi într-o închisoare, în timp ce avocatul poporului Renate Weber dădea ture prin jurul palatelor Cotroceni şi Victoria, de dragul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti pierdute de bieţii români.

Ce fac acum domnii de la PSD – operaţiunea sub steag fals a Moscovei?

“Din punctul meu de vedere, preşedintele şi guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi, este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”, a afirmat Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la postul de casă România TV.

Logic, a făcut apoi repede legătura cu interesul său politic:

“Luni deja legea, în ceea ce priveşte data alegerilor, poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări, mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan.”

Dincolo de faptul că se exprimă în continuare ca un agramat (corect era să spună “… în primul rând pentru ca Guvernul…”), importantă este cauzalitatea: provocăm o rată cât mai mare a infectărilor – vorbim despre incompetenţa adversarului politic, care ar fi vinovat de ceea ce în realitate am provocat chiar noi – facem presiuni politice pentru amânarea alegerilor.

Pentru mine, este evident ce urmăresc aceşti oameni. Cu o ţară neguvernată, cu un parlament incapabil să dea legi organice, rata infectărilor, în această iarnă, ar creşte, astfel că la data (probabil 14 martie) programată pentru desfăşurarea alegerilor, dacă impactul crizei economice şi pandemiei asupra românilor va da rezultate electorale pentru PSD, vom avea alegeri, dacă nu, se vor prevala iar de faptul că alegerile nu se pot desfăşura din cauza pandemiei.

Atunci, se vor adresa CCR, să le dea calea de urmat, inexistentă în Constituţie, iar CCR va plesni mingea ridicată la fileu, adăugând din nou la lege:

Alegerile se pot desfăşura atunci când sănătatea românilor nu este pusă în pericol.

Aşa că se vor desfăşura, total deraiat din Constituţia României, după apariţia vaccinului şi vaccinarea românilor. PSD va aştepta până atunci, sperând că îi va creşte cota de popularitate cel puţin atât cât să ţină ţara în loc în continuare, chiar dacă PNL va guverna (cu o majoritate fragilă).

Alternativa (jocul pe muchie jucat acum de PNL şi Klaus Iohannis) este prefigurată de Sebastian Zachmann, în Adevărul. Schematizând, cam la modul care urmează:

1. HG prin care data legislativelor este 6 decembrie a.c. e în vigoare.

2. CCR a statuat că HG îşi încetează efectele atunci când legea, prin care Parlamentul primeşte puterea de a decide data scrutinului, intră în vigoare.

3. Klaus Iohannis va analiza în timpul maxim disponibil constituţional, adică zece zile, ce face, apoi va trimite legea la Parlament, pentru reexaminare.

4. O procedură parlamentară de urgenţă înseamnă câştigarea a încă două zile. PSD şi vagoanele sale de Poştă sunt capabile să muncească 24/24 pentru asta. E interesant de văzut ce oferte de nerefuzat le va mai face PSD celor de la UDMR, ori dacă nu cumva totul se va termina printr-un vot al UDMR, care negociază intens cu PNL o eventuală intrare la guvernare.

5. Dacă nu, PNL va contesta la CCR legea retrimisă de Parlament, la preşedinte, pentru promulgare. S-a făcut, cel mai devreme, 30 octombrie.

6. O nouă sentinţă previzibilă a Curţii nu poate veni mai devreme de jumătatea lunii noiembrie.

7. Klaus Iohannis se va gândi iarăşi, ca profesorul Balthazar, alte 10 zile, apoi va promulga legea. Care va intra în vigoare înainte de scrutin, aşa cum spunea apăsat şi Valer Dorneanu. “Băieţii” au calculat, cu calendarul în faţă.

8. Guvernul poate să dea OUG, prin care prorogă intrarea în vigoare a legii buclucaşe de exemplu pentru 1 ianuarie 2021 (a o proproga de la intrarea în vigoare cu o zi dup[ alegeri, până pe 7 decembrie, ar fi o zeflemea prea groasă).

9. Orice ar face mai apoi majoritatea toxică din Parlament, nu poate ajunge la promulgare cu legea de respingere a OUG de prorogare decât mult după alegeri, cu toate contestările la CCR care sunt legal disponibile şi perioadele de zece zile, în care “profesorul Balthazar de la Cotroceni” se gândeşte intens, aşa că PSD (pare a fi pierdut sau chiar) a pierdut deja această partidă.

10. Doar un dezastru medical, o hecatombă de coronavirus (pentru care vedem că PSD lucrează intens şi a făcut-o încă din vară, cum am explicat pe scurt, mai sus) mai poate amâna alegerile, în cazul în care Klaus Iohannis nu mai are încotro şi trebuie, volens-nolens, să declare starea de urgenţă. Este puţin probabil.

Să sperăm că vom ieși cu bine și de Crăciun vom putea să ne lingem rănile, ca să luptăm apoi și cu pandemia, după ce scăpăm de prădătorii şi trădătorii care distrug România, dinspre Parlament.

Share