home CORUPTIE, POLITICA Cine-l înjura pe românul din Suedia cu MUIE PSD? Un securist ceauşist

Cine-l înjura pe românul din Suedia cu MUIE PSD? Un securist ceauşist

Share

Viceprimarul PSD din Alexandria, care-l îndemna pe românul din Suedia, cu celebra plăcuță MUIE PSD, „să-i dea mă-sii …ue”, cum se exprima chiar acesta, era pe vremea lui Ceauşescu locotenent de Securitate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Gică Anghel (57 de ani), viceprimar PSD în Alexandria, a fost un securist care înainte de 1989 a încălcat drepturile omului, a decis Curtea de Apel București la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), dezvăluie Newsweek România.

În sentința din 24 aprilie 2019, atacată deja cu recurs de Anghel, magistrații au constatat că acesta a fost ofițer al fostei Securități, având gradul de locotenent. Anterior, el lucrase ca muncitor-tâmplar la Întreprinderea de Construcții Montaj Teleorman, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militara de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, arma „INFORMAȚII”, specializarea Contrainformații militare, fiind repartizat, începând cu data de 1 septembrie 1988, la U.M. Turnu Măgurele.

Evenimentele de mai sus sunt ocultate în CV-ul politicianului. Astfel, pe site-ul Primăriei, la ”Activitate profesională” se scrie doar că a fost ”Șef Serviciu Organizare Misiuni – U.M. 0723 Alexandria, Teleorman. Comandant de subunitate pază obiective și ordine publică”, funcții ocupate după 1989.

Două victime

CNSAS a descoperit că, în calitate de lucrător al Securității, Anghel a încălcat drepturile omului în două cazuri de militari:

B.M. – supravegheat informativ în urma semnalării că „/…/ are manifestări de nemulțumire datorită nerezolvării unor probleme personale, dar că generalizează aceste nemulțumiri făcând afirmații cu conținut denigrator la adresa condițiilor social-politice și economice din țara noastră, fiind semnalat cu comentarii negative la adresa conducerii superioare de partid și de stat.”;

D.I. – supravegheat informativ motivat de faptul că „/…/, în discuțiile purtate cu doi cetățeni din (…) a exprimat totala nemulțumire legată de faptul că a plătit 2.000 lei energia electrică, a adus unele injurii grosolane la adresa organului puterii de stat ce elaborează legile”.

“Să stabilească dacă elogiază modul de viață capitalist”

În una dintre cele două situații, Anghel a dispus:

„- i se vor identifica relațiile pe care le are în unitate și în afara ei, caracterul și natura acestora, eventualele persoane care l-au influențat negativ;

– dacă are manifestări de elogiere a modului de viață capitalist, față de cine și în ce împrejurări;

– se vor documenta manifestările negative ale obiectivului și se va lua o măsură preventivă împotriva sa. (….)

– dirijarea și instruirea informatorului V. să pătrundă în intimitatea obiectivului pentru a stabili activitatea pe care o are la locul de muncă, concepțiile sale politice, ce probleme abordează în discuții și să-l influențeze pozitiv, precum și a informatorului T. să stabilească dacă cel în cauză elogiază modul de viață capitalist, care sunt relațiile pe care le are în unitate și în afara ei, trăsături negative de caracter;

– interceptarea corespondenței;

– verificarea persoanelor semnalate în cercul de relații ale obiectivului;

– persoanele identificate că au cunoștință de comentariile pe care le face obiectivul sau de eventualele intenții negative ale acestuia, vor fi audiate și li se vor lua declarații scrise;

– investigații la domiciliu în scopul stabilirii modului cum este cunoscut și a comportamentului obiectivului în familie și societate, precum și la locul de naștere al obiectivului, domiciliul părinților, în scopul de a stabili modul cum aceștia sunt cunoscuți precum și pentru a stabili dacă familia obiectivului e cunoscută cu probleme operative.

– Dirijarea și instruirea surselor din legătura personală D., M., Facheti și C.V. în vederea clarificării semnalării că face «afirmații necorespunzătoare la adresa condițiilor social-po litice din țara noastră»”.

Pe 21 ianuarie 1989, Anghel a închis acest dosar pe motiv că ”cele semnalate informativ despre el (titularul B.M.) sunt exagerate și că nemulțumirile semnalate s-au datorat unor probleme și greutăți materiale întâmpinate de cel în cauză”. În opinia instanței, acest document ”dovedește prin conținut o dată în plus participarea pârâtului la instrumentarea acestui dosar exclusiv din motive politice.”

“Dacă audiază emisiunile posturilor de radio străine reacționare”

Citeşte şi
Felix Stroe (PSD Constanţa): Ei spun “Muie PSD”? Atunci “Muie PNL”, “Muie USR”!

O înregistrare din timpul ședinței PSD Constanța din 19 iunie a ajuns în posesia site-lui Read more

MUIE PSD – reţea de wi-fi în Tribunalul Bucureşti. Sevil Shhaideh, revoltată

În Tribunalul Bucureşti există o reţea wi-fi numită MUIE PSD. La vederea acesteia, inculpata Sevil Read more

MUIE PSD – scrie pe haina unui bărbat care montează scena mitingului PSD, la Iaşi

Muie PSD! Acesta este mesajul de pe hanoracul unui băiat care-a montat scena pentru mitingul Read more

Muie – cel mai căutat cuvânt de pe Internet, în anul 2018, în România

Publicaţia DEX Online, care gestionează Dicţionarul Explicativ al Limbii Române pe internet, spune că "muie" a Read more

Florin Cîţu vorbeşte despre o posibilă creştere a pensiilor cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că pensiile ar putea creşte cu doar 10% din Read more

Bună ziua, Babă Floare. Ponta anunţă că va candida la Preşedinţie, în 2024

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a anunţat la Antena 3 că doreşte să Read more

PSD Bucureşti se dă de-a dura că are di tăti, pentru pandemie VIDEO

Daniel Florea, primar PSD al Sectorului 5 şi preşedinte al PSD Sector 5, s-a filmat Read more

CSM a respins desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a decis cu majoritate de voturi menţinerea Secţiei Speciale. S-au înregistrat 10 voturi pentru Read more

Maria Grapini decolează-n fabulatoriu, spunând că se simte ca Dumnezeu

Maria Grapini se face de râs în continuare, debitând lucruri care nu au legătură cu Read more

Bogdan Chirieac s-a înscris cu cinci website-uri la programul guvernamental

Bogdan Chirieac nu ezită, în timp ce rostogoleşte ştiri otrăvite pe website-urile sale, şi se Read more

Share