home EUROVISION, EVENIMENT Cinci lucruri care nu îmi plac la finalele Eurovision bune

Cinci lucruri care nu îmi plac la finalele Eurovision bune

Share

1. Participă o mulţime de piese bune şi câştigă cea mai bine marketată.

2. Organizatorul, care ar trebui lăudat şi încurajat, intră pe mâna şacalilor, ce vor să fie în locul său şi anul viitor urmează o finală mai slabă.

3. Compar muzica tipică Eurovision cu muzica mare a lumii şi mă întristez, când realizez cât de vremelnic e ceea ce scriu.

4. Mă gândesc, ca după meciurile Naţionalei de fotbal, ce trebuie făcut pentru ca competiţia să fie mai bună. În schimb, văd germenii unei viitoare competiţii mai proaste.

5. Compar Eurovision 2013 cu Eurovision 1973 şi îmi dau seama că oricum înaintaşii erau iluştri, iar contemporanii sunt pigmei.

Dincolo de micimea noastră românească şi de mizeriile ce se petrec mereu, acest concurs are un defect funcţional, generat de însuşi felul în care se desfăşoară (negocierile pentru reciprocităţile interţări de la Malmö au început deja) şi EBU nu dă nici un semn că intenţionează să rezolve cumva această mare meteahnă.

Dintr-un concurs de frumuseţe (muzicală), Eurovision Song Contest s-a transformat într-un concurs de arătat muşchii geopolitici în muzică. Iar valoarea muzicală nu mai contează.

Share