home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: Violente intre muncitori si politie

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Violente intre muncitori si politie

Share

Pe 17 iulie, la ora 4 dimineata, politia din comuna Boluo Yuanzhou (Yuanzhou) din orasul Huizhou, provincia Guangdong, a omorat in bataie un motociclist, pentru ca nu raspuns politiei pe loc. Mai tarziu a izbucnit violenta intre politisti si peste 1.000 de muncitori rurali, conform Epoch Times.

Autoritatile chineze au incercat imediat sa blocheze scurgerea de informatii in legatura cu acest incident. Toate datele de pe Internet au fost sterse, astfel ca nu au putut fi gasite nici un fel de stiri. Apelurile telefonice catre primaria comunei Yuanzhou au ramas nepreluate. Un reporter de la SecretChina a intervievat un satean din Yuanzhou pe 18 iulie, acesta fiind martor la incident si la o cearta intre doi politisti si victima.riot p

China. Mort din cauza brutalitatii politiei

Liu, muncitor in constructii, a fost martor la incident. El a declarat: “In drum spre santier, la ora 4 dimineata, i-am vazut certandu-se. Politistii evident au suspectat ca motocicleta a fost furata, dar motociclistul a decis sa fuga. Politistii s-au dus dupa el si, dupa ce l-au ajuns, el a pus brusc frana si i-a lovit pe cei doi politisti. I-am vazut luptandu-se si asta a fost tot. Nu am stiut ce sa fac si astfel am plecat”.

La orele amiezii, Liu a aflat ca motociclistul a fost omorat in bataie, dar nu a auzit nimic despre soarta politistilor sau daca sunt victime. Muncitorul povesteste: “Erau aproximativ 1.000 de lucratori rurali, in principal din provincia Hunan. Unii lucrau in frizerii, altii trageau carucioare. Ei s-au apropiat de politisti cu tevi, cutite si am auzit ca unii aveau chiar si arme. Cei doi politisti au fost raniti.”

Guvernul trimite armata pentru a suprima satenii

Conform unui satean, violenta a durat pana la ora doua dupa-amiaza. Multe masini de politie au fost lovite. Sateanul a declarat: “O masina guvernamentala in valoare de milioane de yuani a fost zdrobita. Armata a fost trimisa din Huizhou, fiind compusa din cateva sute de soldati si multe vehicule. Unii lucratori au fost raniti. Cateva sute au fost arestati si multimea a fost dispersata”.

Aceste tipuri de incidente ridica multe semne de intrebare. Liu a declarat: “Unii sustin ca este cu siguranta gresit sa ii ucizi pe altii. Dar daca victima nu ar fi fost moarta, cu siguranta ar fi fost gasita vinovata”.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum
Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit
Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi
Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos”
Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi.
Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va
Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea
Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri,
Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi
Share