home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Chanee & N’Evergreen, “In A Moment Like This” (Danemarca)

EUROVISION: Chanee & N’Evergreen, “In A Moment Like This” (Danemarca)

Share

In grupul destul de numeros de melodii foarte frumoase, dar cu diferite probleme structurale sau in ceea priveste interpretii, se afla si frumoasa melodie cu care va fi prezenta Danemarca, “In A Moment Like This”, interpretata de Chanee & N’Evergreen.

Ideea este ca iar scoate capul celebrul Thomas G’son, co-writer (ca asa este prezentat el, indiferent ce inseamna aceasta), omul care a scris melodia interpretata acum cativa ani de Surorile Scandal Modorcea.

Life After Helsinki 2007 scrie despre aceasta piesa astfel:

This very song was sent to both Melodifestivalen 2009 and the Danish Melodi Grand Prix 2009 and rejected in both. And now it wins?! Mysterious are the Eurovision ways….

Bun, sa zicem ca lucrurile stau astfel. Are voie sa participe? Poate ma dumireste cineva. Sa nu fie descalificati! Oricum, sunt printre remarcatii mei, dar, asa cum vom vedea, si printre preferatii Paulei Seling si a lui Ovi, asa cum vom vedea.

Cum am explicat, piesa si solistii au defecte. Melodia are o strofa, construita parca pe tipicul Police, “Every breath You take”, destul de banala, facuta parca pe post de simplu trailer pentru un refren exploziv, construit in spiritul ABBA.

Pe de alta parte, Chanee are dificultati vizibile de a nu falsa la prima strofa, in debut, unde este obligata sa cante foarte jos pentru registrul ei predilect, in mezzoforte, asa ca falseaza destul de evident.

In schimb, ambii devin foarte buni si le place mult sa cante refrenul, in care se simt foarte bine si care, dupa modulatie, devine efectiv exploziv. In mod normal, valoric, cei doi trebuie sa iasa din semifinala pe primele zece locuri si sa fie in primii 10-12 in finala.

Share