Cercei de aur – modele, culori, tendințe în 2023

Share

Asemeni modei, unde țesăturile și culorile se succed și se combină pentru a crea identitatea vizuală a marilor branduri de fashion, în domeniul fine jewelry regăsim teme stilistice care pot fi recurente sau doar spontane. Atunci când vorbim despre cerceii din aur sau din oricare alt material prețios, există culori care dictează trendurile și design-uri de bijuterii care marchează sezonul de primavără-vară ce deja a început.

Alături de inelele tip verighetă sau ceasurile de valoare, cerceii de aur reprezintă cele mai importante accesorii prețioase pe care o persoană le poate alege pentru a-și defini stilul personal, așa că trendurile pot influența masiv popularitatea unor design-uri de cercei de aur în detrimentul altora.

Ce modele de cercei de aur day-to-day se poartă în 2023?

Pentru cele care își doresc să schimbe sau să completeze colecția personală de bijuterii, există diverse modele clasice de cercei de aur, așa cum există modele clasice de inele de aur (modelul de inel de logodna de tip solitaire, de exemplu), care corepund unei anumite tipologii feminine. Însă ceea ce este diferit in prezent este faptul ca cerceii de aur nu mai trebuie să fie condiționați de un anumite gen de outfit sau un anumit tip de metal prețios. Sunt condiționați însă de stilul de viață, de tatuaje, etc.

Această preconcepție a fost depășită, iar în prezent femeile autentice, naturale, aleg să poarte cercei de aur frumoși, sofisticați, chiar eleganți la o ținută cu elemente sport sau casual, fără probleme. Acest trend vine în acord cu înclinația către naturalețe, către exprimarea stilului personal cu orice preț și nu a unui tipar de modă prestabilit. Cerceii personalizați, inspirați poate de evenimente cu semnificație simbolică puternică sunt preferați în locul cerceilor cu un design frumos, dar lipsit de mesajul personal.

Pentru ținutele de zi cu zi te poți orienta către design-uri minimaliste, inele subțiri din aur, cercei de aur fini, asortați unor brățări de aur cu același design, sau brățări de aur pe șnur strânse pe încheietură pentru a minimiza efortul de purtare. Cerceii de aur rotunzi sau cerceii cu diamante sunt două dintre modele de cercei care domină anul acesta cererea de fine jewelry, grație avantajului de a fi ușor de purtat, foarte strălucitori și mai ales, budget-friendly.

Ce culori de cercei de aur să porți anul acesta?

Culoarea unui accesoriu este poate cel mai important element în alegerea unor bjuterii noi. Pentru că cerceii de aur pot fi de mai multe nuanțe în funcție de aurul ales (roz, galben sau alb) și pentru că există o multitudine de pietre prețioase și semi-prețioase pe care le pot avea, te poți îndrepta către cerceii cu email colorat, o opțiune creativă de a integra mai multe nuanțe într-o singură piesă de purtat. Această variantă convine în special femeilor care vor să asorteze cu ușurință bijuteriile cu hainele și restul accesoriilor. Cea mai safe variantă de asorteu cromatic rămâne aceea a combinării mai multor bijuterii în aceeași nuanță.

Cu siguranță te poți orienta către anumite nuanțe în funcție de preferințele tale cromatice și de culorile celorlalte bijuterii pe care alegi să le porți. Deși este stylish să combini auriul cu bronz și argintiu în cazul unei ținute cu accente metalice sau un look de zeiță greacă contemporană, acest tip de styling se potrivește mai degrabă firilor excentrice.

Dacă dorești să mergi un pas mai departe, poți ține cont de tonul și subtonul pielii și părului tău. Sperăm să faci cele mai bune alegeri! Pe noi ne găsești aici: @iona_jewelry #makegoldcoolagain

Share