home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA CERBUL DE AUR: Acestia sunt finalistii. Rusinos… Nadine nu a prins finala!

CERBUL DE AUR: Acestia sunt finalistii. Rusinos… Nadine nu a prins finala!

Share

romania-nadine pAcestia sunt finalistii Cerbului de Aur din acest an:

Antonino din Italia. Un finalist cu a carui prezenta sunt de acord: a fost printre cei mai buni.

Laura din Finlanda. Nu avea ce cauta in finala. Da, canta binisor, dar au fost alti concurenti mai buni, ce nu s-au calificat, ca Nadine, a carei lipsa din finala este, din punctul meu de vedere, un scandal.

The Marker din Romania. Partial color de acord cu prezenta lor. Canta bine, dar piesa nu este foarte originala. Baietii pun suflet, stiu muzichie serioasa, insa au probleme la capitolul componistica.

Glen Vella din Malta, acest Michael Jackson din Mediterana, nu mi-a spus nimic, nu a avut originalitate, nu m-a spat la nara stanga cu ambitusul ori cu volumul sau, deci nu cred ca avea ce cauta in aceasta finala.

Geta Burlacu din Basarabia. Unul dintre preferatii mei. Cred ca merita Cerbul de Aur.

Jasmine din Romania. Are voce foarte buna, dar nu are componistica. S-a plafonat pe R&B. Cineva sa o scoata din acest reflex interpretativ, ca este pacat. Nu cred ca, avand in vedere aceste lucruri, avea ce cauta in aceasta finala.

Ori Piaf din Israel. Dincolo de tremoloul piafian, are momente penibile, cand se scurge pe sunetele lungi. Nu avea ce cauta in finala.

Ovidiu Jacobsen, romanul nostru norvegian. Ar merita un premiu, poate Cerbul de Aur. Ma bucur ca este in finala. Eu cred ca, alaturi de Antonino si Geta Burlacu, este unul dintre cei trei favoriti.

Orlin Pavlov este bulgarul despre care am scris ieri si despre care cred ca nu are ce cauta in aceasta finala.

Remarca totala lipsa de transparenta a juriului acestei competitii. Nu stim: care anume a fost exact punctajul? cum a punctat fiecare dintre membrii juriului (in frunte cu Dida Dragan, care-i si intrece)? care este clasamentul votului juriului? care este cel al televotingului si care este rolul acestuia (inteleg ca nu conteaza decat pentru premiul publicului)? cum se jurizeaza clasamentul final?

In general, in afara de faptul ca in fiecare seara mi-a fost pnorvegia-ovi inversrezentat juriul, de parca ar fi fost format din Sfintele Moaste ale Sfintei Parascheva, nu am aflat nimic despre regulamentul concursului.

Acesta este foarte ciudat, pentru ca din el nu pricep decat cum te inscrii la concurs, ce etape are acesta si anume ce premii se dau.

Lucrurile pentru care am pus intrebarile de acum doua paragrafe nu fac insa obiectul regulamentului si probabil ca sunt la bunul plac al gastii care conduce (inca) azi muzica usoara romaneasca. De n-ar mai conduce nimic…

Share