Cei care au ameninţat-o pe Emilia Şercan au fost condamnaţi cu suspendare

Share

Poliţiştii de la Academia doctoratelor false care au ameninţat-o pe Emilia Şercan au primit condamnare cu suspendare.

Adrian Iacob și Petrică-Mihail Marcoci, foști rector și respectiv prorector la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, au fost condamnați luni, în primă instanță, de Curtea de Apel București, în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Șercan, scrie Grigore Cartianu.

Pedeapsa decisă de judecători, potrivit minutei de ședință: câte 3 ani de închisoare cu suspendare, câte 120 de zile de muncă în folosul comunității, plus 80.000 de lei daune morale care trebuie achitate Emiliei Șercan.

Sentința Curții de Apel nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Iacob și Marcoci au fost nevoiți să demisioneze de la conducerea Academiei de Poliție în luna mai 2019, la scurt timp după plângerea pe care le-a făcut-o Emilia Șercan.

Cei doi foști șefi ai Academiei de Poliție au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că în 2019 l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Cei doi au fost condamnați să muncească în folosul comunității fie la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), din cadrul Primăriei Capitalei, fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

În plus, cei doi sunt obligați de instanță să-i plătească jurnalistei și 80.000 de lei daune morale.

Share