Clotilde Armand: 3.000 de angajaţi foloseau 5 milioane de coli anual

Share

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, din București, a relatat că dispreţul faţă de banul public era la el acasă, în instituţia pe care a condus-o Dan Tudorache.

Atunci când a ajuns în funcție, a descoperit cu stupoare că se consumau 100 de pagini de hârtie pe zi de angajat – o birocrație care i-a dat impresia că s-a întors în timp cu 50 de ani. Șefa Sectorului 1 spune că a demarat rapid o operațiune de digitalizare în Primărie.

Cifrele sunt copleșitoare – și pot fi înmulțite de zeci sau sute de ori, pentru că situația este similară în multe alte primării din România. Clotilde Armand relatează luni, pe contul său de Facebook:

„Când am ajuns la primărie am găsit 3.000 de angajaţi şi dacă vorbim doar de aparatul primăriei sunt 5 milioane de coli A4 folosite anual, ceea ce înseamnă 100 de pagini pe zi de angajat. Este un mare şoc.

Pare că ne-am întors 50 de ani în timp. Am început să digitalizăm primăria în timp record și schimbăm toate fluxurile și procedurile birocratice“.

La dezbaterea despre digitalizarea Bucureștiului, unde au mai participat primarii Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6), precum și Stelian Bujduveanu (viceprimarul Municipiului București), Clotilde a adăugat:

“Ne dorim să transformăm această primărie, ne dorim ca tinerii să simtă primăria ca fiind din generația lor. Este o provocare la două niveluri: în primul rând, intern. În primărie trebuie să schimbăm complet felul de a proceda și să digitalizăm serviciile care se văd din exterior“.

Primărița spune că instituția vrea să introducă un sistem de monitorizare cu senzori atât a colectării selective a deșeurilor, cât și pentru măsurarea poluării.

Share