Ce urât! PSD îl atacă iar pe Klaus Iohannis pentru că nu are copii

Share

Din grotele insalubre ale mişcării ilegaliste peremistoide intra – PSD, din când în când ies la suprafaţă cele mai mizerabile dejecţii. Nu faceţi ca ei!

Deputatul PSD Marius Budăi se folosește din nou de tema copiilor pentru a-l atacă pe presedinteel Iohannis. Budăi susține că Iohannis și liderii PNL „protejează pedofilii și violatorii” pentru că nu știu „ce este în inima unui părinte”.

„CCR da dreptate PSD și da undă verde pentru pedepsirea pedofililor și a violatorilor. PSD se dovedește a fi singurul apărător al copiilor și al celor care au fost abuzați sau violați. Iar Curtea Constituțională îi dă dreptate.

CCR a blocat intenția Guvernulului Orban-PNL de a proteja pedofili și violatorii. Decizia CCR dovedește că demersul guvernului lui Iohannis nu a avut la baza o încălcare a constituției de către legiuitor ci intenția de a proteja infractorii.

Iohannis și liderii PNL se comportă de parcă nici unul dintre ei nu ar avea copii și nu ar înțelege ce înseamnă să ai un copil. Sunt oameni care nu înțeleg ce este în sufletul și în inima unui părinte al cărui copil a fost distrus pe viață de un astfel de infractor.

Cum poți fi apărătorul pedofililor? Legea pe care au contestat-o Orban și Iohannis, a fost făcută tocmai în urmă unei astfel de atrocități care a îngrozit lumea. A fost făcută tocmai pentru că astfel de drame, cum a fost cazul de la Caracal, să nu se mai întâmple.

Este deplorabil faptul că guvernarea Iohannis-Orban apară drepturile agresorilor în detrimentul protejării copiilor”, a scris Budăi, pe Facebook.

Premierul Orban a explicat în luna august în detaliu de ce Guvernul a atacat această lege la CCR. Într-o scrisoare către mai multe ONG-uri, Orban a explicat că demersul Guvernului este unul care are scopul de a elimina vulnerabilitățile de ordin constituțional, astfel încât, dacă legea va fi atacată în viitor la CCR să nu afecteze dosarele în curs, iar infractorii să scape nepedepsiti.

„Am primit scrisoarea dumneavoastră deschisă și vreau să va asigur de la bun început că tezele transmise în spațiul public de anumiți politicieni și care v-au trezit îngrijorarea sunt în totalitate false.

Acești politicieni acționează după principiul hoțul strigă hoții, pentru că după ce au eliberat din pușcării zeci de mii de infractori acum plâng, cu lacrimi de crocodil, de milă victimelor.

Sesizarea transmisă de Guvernul României la Curtea Constituțională nu urmărește blocarea majorării pedepselor pentru agresorii sexuali de minori, așa cum în mod voit au lăsat să se înțeleagă anumiți politicieni care dovedesc din nou că sunt capabili să exploateze orice în beneficiul propriu, călcând în picioare adevărul și manipulând cu cinism cetățenii”, susținea Ludovic Orban, în scrisoarea transmisă mai multor ONG-uri.

Premierul spunea că Guvernul a susținut legea în Parlament printr-un aviz favorabil și că a formulat inclusiv amendamente.

„Vreau să încep prin a aminti faptul că Guvernul României și-a adus o contribuție substanțială la procesul de adoptare a Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum și pentru modificarea art.223 alin.(2) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penală (Plx 101/2020), atât prin emiterea unui punct de vedere favorabil, cât și prin formularea de amendamente în cursul dezbaterilor parlamentare.

Intervenția Guvernului în procedura de verificare a constituționalității legilor înainte de promulgare nu are în vedere blocarea promovării actului normativ, ci eliminarea oricăror vulnerabilități de ordin constituțional, în scopul necompromiterii întregului demers legislativ, că urmare a unor eventuale sesizări ulterioare ale Curții Constituționale prin intermediul excepțiilor de neconstituționalitate ridicate în față instanțelor judecătorești”, explică Orban.

De asemenea, șeful Guvernului preciza în scrisoare care este motivul sesizării la CCR.

„Concret, soluția legislativă privind imprescriptibilitatea răspunderii penale pentru infracțiunile de viol și act sexual cu un minor vine în distonantă cu soluțiile legislative existente în Codul penal în cazul celorlalte infracțiuni din același domeniu (având același obiect juridic), precum cele de trafic de persoane (art. 210 din Codul penal), trafic de minori (art. 211 din Codul penal), proxenetism (art. 213 din Codul penal), agresiune sexuală (art. 219 din Codul penal), pornografie infantilă (art. 374 din Codul penal), care ar urmă să fie în continuare supuse prescripției răspunderii penale, doar violul și actul sexual cu un minor fiind imprescriptibile, ceea ce ar crea și o discriminare privind victimele unor astfel de infracțiuni.

Sunt conștient că traumele unui copil victima a unei agreisuni sexuale lasă urme pentru tot restul vieții și acest tip de infracțiune trebuie fără doar și poate pedepsit cât se poate de aspru și cercetat și judecat în orice moment după producerea ei.

Asta nu înseamnă însă că un copil victima a proxenetismului sau traficului de persoane este mai puțîn afectat și că bestiile care comit aceste infracțiuni nu trebuie să suporte aceleași măsuri legale.

Prin sesizarea transmisă Curții Constituționale, Guvernul a urmărit respectarea principiilor constituționale, având în vedere că o lege adoptată cu vulnerabilități de ordin constituțional va genera dificultăți ulterioare în aplicarea să, spre exemplu, declararea că neconstituțională ulterior adoptării sale, cu afectarea dosarelor în curs și va avea efectul opus celui scontat”, a scris Ludovic Orban.

Share