home ECONOMIE Ce obiecte ar trebui sa fie pastrate intr-un seif

Ce obiecte ar trebui sa fie pastrate intr-un seif

Share

Seifurile pentru casa sunt din ce in ce mai populare, fiind o modalitate foarte buna de a pastra in siguranta obiectele de valoare. Oamenii au o multime de obiecte de valoare in casa, de la electronice pana la documente, iar hotii sunt pe deplin constienti de acest lucru. O singura intrare prin efractie sau chiar un incendiu, poate duce la pierderea unor sume mari de bani si la lucruri care nu pot fi usor inlocuite; acte, documente si obiecte cu valoare sentimentala. Un seif iti asigura un nivel de protectie ridicat in cazul unui furt sau al unui incendiu. Iata care sunt obiectele pe care le poti pastra in siguranta daca ai un seif:

Ce poti depozita intr-un seif antifoc

Intr-un seif antifoc poti pastra in siguranta orice obiect consideri ca se poate deteriora in caz de incendiu, obiecte care au o importanta majora si care, evident, au loc in seif. Iata cateva exemple:

Bani – Este evident ca doresti sa pastrezi numerarul in siguranta, mai ales ca acesta este extrem de vulnerabil atat la furt cat si la foc. Chiar daca ai doar sume mici de bani in casa pentru situatii de urgenta, este mai bine sa pastrezi banii intr-un seif decat intr-un sertar.

Acte de identitate – Pasapoartele sunt costisitoare atunci cand trebuie emise sau inlocuite, insa nu sunt la fel de greu de obtinut precum certificatele de nastere. In caz de incendiu, toate actele tale pot fi distruse iar pierderea certificatelor de nastere, de casatorie si a altor documente importante, inseamna foarte mult timp pierdut pentru recuperarea lor.

Stick-uri de memorie – Aceste stick-uri pot contine orice, de la documente importante ale firmei pana la poze de familie. Aceste mici dispozitive se pot distruge rapid in caz de incendiu iar datele salvate pe ele nu mai pot fi recuperate.

Ce poti depozita intr-un seif antiefractie

Daca alegi sa cumperi un seif antiefractie trebuie sa iei in considerare obiectele de valoare pe care doresti sa le pastrezi in siguranta si spatiul de depozitare disponibil al seifului. Intr-un seif antiefractie se pastreaza in general:

Bijuterii si accesorii – Bijuteriile din aur si ceasurile scumpe sunt tinte perfecte pentru hoti. Aceste obiecte sunt cele mai cautate de catre hoti din simplul motiv ca sunt usor de transportat si sunt foarte valoroase.

Chei – Nu este greu sa inlocuiesti o cheie pierduta, daca mai ai o alta copie. In schimb, daca pierzi sau ti se fura singura cheie, este posibil sa fie destul de greu si costisitor sa obtii o alta cheie. In plus, o cheie care ajunge pe maini gresite poate oferi acces usor unui hot la garaj, masina, casa sau chiar biroul tau. Pastreaza intr-un seif toate cheile importante.

Obiecte antice si de colectie – Antichitati mici, cum ar fi ornamente, bijuterii, farfurii, carti rare sau fotografii trebuie pastrate, in mod ideal, intr-un seif antiefractie. Unele dintre aceste obiecte merita sa fie afisate, insa cele mai scumpe si rare este bine sa fie pastrate departe de ochii curiosilor.

Citeşte şi
Năstase Cinşpe Case. Testamentul infractorului

"prin prezentul testament se va împărţi averea totală de 15.459.300 euro 15 case - 9,2 Read more

Cealaltă moştenire a lui Adrian Păunescu (Adevarul)

Imobiliare, bijuterii, opere de artă vor fi împărţite între copiii din căsnicia cu Constanţa Buzea, Read more

Gabriel Grădinescu – ASF este garantul legalității pe piața de capital

Vicepreședintele ASF pentru Sectorul Instrumente și Investiții Financiare - Gabriel Grădinescu, a declarat...

Ciolacu: „Cîţu trebuie să plece, nivelul de trai a devenit mult mai ridicat!”

Noi gafe penibile ale şefului PSD, Marcel Ciolacu. Încercând să justifice moţiunea simplă pe care Read more

Valentin Ionescu (ASF): Actuala criză va forţa renaşterea multor industrii

Criza actuală va genera apariţia de oportunităţi imense de inovare şi va forţa renaşterea multor Read more

PSD afirmă că Guvernul a creat dezastru în economie, după realizările lui Dăncilă

PSD susţine că agenţiile de rating dau note cu minus României şi arată dezastrul creat Read more

PSD răsuceşte otrăvit realitatea transmisă de agenţiile de rating

PSD a transmis că agenţiile de rating dau note cu minus României şi ”arată dezastrul Read more

Leonardo Badea (BNR): Este necesar să creștem robustețea economiei locale

Viceguvernatorul BNR, domnul Leonardo Badea, a declarat:

Institutul de Studii Financiare este alături de cei care și-au pierdut locul de muncă

Având în vedere situația de urgență, instituită prin Decretul Prezidențial nr. 195/2020, publicat în Monitorul Read more

Dan Armeanu (ASF): Pensiile private ale românilor sunt în siguranță

Vicepreşedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private – domnul Dan Armeanu, a declarat:

Share