Ce mai mănâncă taiwanezii. Labă de crocodil cu gheare, frecată cu alcool şi asezonată-n lămâie

Share

Nu-ţi vine să crezi ce mai mănâncă taiwanezii. Un magazin de tăiței din sudul Taiwanului a ridicat miza, creând “Godzilla Ramen”.

Faimoasa vedetă a filmului japonez, Godzilla, este pe cale să iasă din bol și să te apuce de gât, ca un mostru.

Ce mai mănâncă taiwanezii. Labă de crocodil cu gheare

Felul de mâncare, servit la Witch Cat Kwai, un restaurant din orașul Douliu, din sudul Taiwanului, conține carne de crocodil.

Proprietarul restaurantului, care a cerut să fie identificat doar prin numele de familie, Chien, a declarat pentru CNN Travel că supa aceasta este compusă din ouă de prepeliță, carne de porc, porumb de lapte, muguri de bambus uscați, ciuperci negre și cuburi de pastă de pește, acoperite cu un picior de crocodil – mai exact, unul din față, de la acest animal.

Chien adaugă că, din cauza provocării de a face rost de picioare de crocodil și a dificultății de preparare a felului de mâncare, pot fi servite doar două boluri de Godzilla Ramen pe zi.

Citeşte şi: Iți dorești un desert sănătos? Alege cu încredere un tort raw vegan!

El ia 1.500 NTD (50 de dolari) pentru fiecare bol. O parte din cost provine din cantitatea de muncă necesară pentru a crea acest fel de mâncare.

După ce piciorul de crocodil este curățat, el este frecat cu alcool și un amestec de condimente (ghimbir, usturoi și ceapă de primăvară). Ulterior, trebuie să fie fiert în bulionul caracteristic restaurantului, timp de două ore. În total, întregul proces durează aproximativ trei ore.

“Mulți (clienți) spun că carnea de crocodil are un gust asemănător cu cel al cărnii de pui, dar este mai elastică, mai moale și mai elastică”, a declarat Chien. “Eu cred că are un gust asemănător cu cel al picioarelor de pui înăbușit”.

Citeşte şi: De ce este recomandat să consumăm carne de calitate în mod regulat?

Preparatul lui Chien, care a atras atenția, vine la doar o lună după ce un restaurant din Taipei a devenit viral, pentru că a servit ramen acoperit cu un izopod uriaș, un crustaceu cu 14 picioare.

În acel caz însă prepararea felului de mâncare a fost mult mai simplă – bucătarul a relatat că a fiert isopodul la abur, timp de zece minute, înainte de a-l adăuga deasupra bolului aburind de ramen.

Oaspeții care doresc să facă un drum până la Witch Chat Kwai și să încerce ei înșiși acest fel de mâncare vor trebui să se înscrie pe lista de așteptare. În prezent, spune Chien, rezervările sunt complete până la sfârșitul lunii august. În Taiwan, este legal să se crească și să se mănânce crocodili, care nu sunt desemnați ca specii protejate.

Share